Rabu, 3 Oktober 2012

My dream house...

Kesian blog ku ini, lama tak de post apa-apa yang baru. sejak balik bercuti menjaga Qaireen di HSAJB, keje sibuk je memanjang. Yela nak ganti kelas seminggu cuti tempoh hari... 


Today story is about my dream house..
Sekarang saya menyewa di Bandar Seri Sendayan, bandar ni agak baru lah terletak di S2 (Seremban 2). 

Sebab apa menyewa?? Pasal rumah yang dibeli belum siap lagi. Kena tunggu 2014 siap!! 2 tahun tu huhuhu...


Nak beli rumah ni memang impian dari dulu lagi tapi kami sabar menunggu sebab nak betul2 pasti pindah kat mana (kira nak settledown kat mana lah yek). Politeknik kat Malaysia ni bukan banyak pun!!

Dan bila dapat jek pindah semenanjung terus kami cari rumah untuk sewa,
 last2 bukan nak cari sewa!! beli terus hahaha!! Harga rahsia.
Apapun thanks to Wada (officemate saya di Kuching coz bagitau pasal bandar baru ni). Tempat ni memang strategik.


Hari2 kami akan lalu di kawasan rumah yang dah beli tu.. dan hari2 ler kami tengok perkembangan pembinaan rumah. 

dan sekarang Showhouse dah separuh dalam pembinaan. Dup dap Dup dap.
yela nak tunggu showhouse siap pun tak sabar2 pasal boleh nampak mcm mana ler design rumah kami sebenarnya...Coz kita beli memang tgk berpandukan pada pelan dan tanah rumah sahaja. Terus booking buat urusan pembelian. Tiada rumah contoh. So dapat rebet 15%. 



Tapi kadang2 tgk rumah contoh ni nak tergelak pun iyo!! macam rumah kedai plak! LOL



Sapa2 nak beli rumah di kawasan Seremban 2 boleh ler berkunjung ke galeri dia yek. Memang strategik-dekat KLIA, Putrajaya, 7 minit sahaja ke Aeon S2 dan paling best Politeknik Nilai jarak 10 minit jek!! (hei baru pindah nak mintak pindah lagi, takde nyer org nak layan permintaan aku ni huhuhu)...

Kalu ikutkan hati nak tinggal je rumah sendiri kan! kan!
Yela pasal macam2 dalam kepala ni nak buat kat rumah. 
Rumah sewa dah tentu rumah orang kalau buat lebih-lebih pun bukan rumah kita sendiri, jadi kepuasan tu tak de lah.



Kalau balik kerja penat2 sampai masuk rumah macam ni mesti rasa tenang....hilang serabut stress kerja

pergh!! buat design bilik sebijik macam hotel 5 star!!  So lepas tu tak heran kalau tido hotel, tido kat rumah lagi best hm....



pastu kat laman buat pulak taman ala-ala macam Bali hehehe.. Rumah ku Syurga ku....



tapi apa yang paling penting ialah 
jeng jeng jeng 


Of course DAPUR lah kan... rumah tak de maknanya kalau dapur tak berasap!


ni asyik tengok design dapur orang jek, kalu gi mana2 showhouse tak pun rumah baru member2, bila ler nak buat dapur aku macam tu LOL!!


oleh itu saya akan berusaha, 
berusaha, 
berusaha 
dan 
berusaha untuk mengejar impian saya!!



semoga Allah memberkati apa yang saya lakukan... AMIN!!



17 ulasan:

  1. sy pun beli rumah kat sini kak.. mmg excited tiap2 minggu nak tengok.. tp kena kumpul duit la nak isi rumah kosong nti.. ^_^

    BalasPadam
  2. Hm betul tu. Design Rumah sini moden. Design pun cantik dan sistematik. Tersusun. Mmg kumpul duit wat part time sbb kerana sebuah rumah ;)

    BalasPadam
  3. x silap sy, model tritonix kn tuh? saya ada beli yg nih jugak. sekarang sy duk di nusari bayu 2.

    BalasPadam
  4. Yup. Tritonix. Menyewa jugak di sendayan semntara tggu rumah siap.

    BalasPadam
  5. dan siap cantik pulak tritonix nih...
    pt berapa masing2.. mana tahu berjiran nanti. :-P

    BalasPadam
  6. Tritonix owner can add my fb-facebook.com/neihc. Tritonix group page ald create for future use. Thanks

    BalasPadam
  7. hai.. sy pt6922.. you guys? already create fb for tritonix owners?

    BalasPadam
    Balasan
    1. u can add my fb facebook.com/neihc...now my group have few member

      Padam
    2. neihc ye? already 30 members rite?

      Padam
    3. which fb u go? currently only 5 owner there. Now looking for other. wana join us?

      Padam
    4. Ok Nick Tai, i dah hantar friend request kat FB u,

      Padam
    5. Nick Tai, already send jugak friend request..

      Padam
    6. salam seronok jumpe jiran2 tritonik...nampak rumah dah nak siap...saya pt6892....nice to meet you all the neighbours

      Padam
  8. Sekarang dah 50% rumah siap, next year confirm dapat kunci. Dan yang pasti market value tritonix pun meningkat. Sebab sekarang di S2 harga rumah teres double storey dah 450k.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...