Isnin, 10 Disember 2012

SEMINAR DI KUCHING, SARAWAK


Balik dari Perak, bersiap sedia untuk Seminar Kesihatan daripada GLAM untuk staf Politeknik Kuching Sarawak. Hari tu buat preparation di stokis B31 di Kelang dan Madam Fong telah memberikan penerangan dan membuat demostarasi Garam Buluh.




 
Selepas itu kami berbincang tentang produk yang perlu dibawa untuk promosi dan jualan. Antaranya produk killer kami of coz PREMIUM BEAUTIFUL. dan seterusnya Garam Buluh, BB Plus dan Biozone Food Purifurier.

Huhuhu. Penuh kereta dengan kotak dan produk2 nak dibawa ke Sarawak



Punch semua barang dan siapkan check list.



Dan Hari Khamis pagi, 6hb Disember 2012 - kami bertolak ke LCCT, check in barang-barang. Pukul 10.00 pagi berlepas dan sampai di bandaraya Kuching pada jam 11.30 pagi. Sampai je ada kawan menunggu, Miss Aina Fathiah hehehe. Thank you so much, banyak Aina susah payah tolong kami.


Laila peluk kotak patung keh keh. Penuh barang, tak muat bonet. Terpaksa bersesak-sesak dalam kereta dengan kotak-kotak hahaha!!


So sampai je terus singgah Matang Jaya makan tengahari. Huhuhu tak sangka datang lagi ke tempat ni. Teringat time kerja kat sini huhuhu empat tahun menetap dan berkhidmat di sini. Order dan bagi Lyana dan Laila cuba rasa Teh C special.

Teh C special !!!


 Wah memang best!!! Lyana sampai ketagih, wajib minum sepanjang hari kami di Sarawak. Selepas itu misi beli ayam mentah di E-mart untuk present Biozone nanti.


Perjalanan ke Politeknik Kuching yang kosong dan tanpa kereta sepanjang jalan hahaha!! BETAPA TENANGNYA!!!


Settle semua terus ke Politeknik Kuching. Sampai saja, terus setup peralatan di mini auditorium, check sound system, LCD projecter dan susun atur produk.

Selesai sahaja, balik terus makan malam di Matang sebab malam tu nak kena pulun siapkan slaid dan practice present depan kitorang je pun. Last-last sampai ke pukul 3 pagi dan Laila bole bertahan sampai pukul 5.00 pagi huhuhu.


Tidur cuma 2-3 jam sahaja. Bila bangun pagi kami bersiap-siap dan sampai di PKS, terus setup meja pendaftaran dan makan pagi.


Tempat mendaftar peserta. Diedarkan sekali pamplet dan goodies bag yang ada produk kesihatan.


Peserta yang datang mendaftar dan menunggu seminar bermula.




Dan tepat pukul 9.00 pagi, seminar pun bermula. Dimulai oleh Lyana dengan produk Premium Beautiful...


Glow in the dark!! Bercahaya-cahaya badan patung bila dipakaikan PB.



Top agent, Wan Liyana begitu steady menerangkan produk terhangat di pasaran, Premium Beautiful


Diikuti dengan Laila dengan produk Biozone Food Purifurier


Cuba tengok dan bau ayam ini. Yang ni belum dipurifikasi lagi yek!


Presentation yang cukup hebat dari Laila.





Dan disudahi dengan saya dengan presentation produk Garam Buluh..




Melakukan demostrasi menguji pH garam putih dan garam buluh.


Satu demostrasi untuk menguji pengoksidaan Garam Buluh. Cik Aina tiup, jangan sedut pulak yek


Kempen tukarlah garam putih kepada garam buluh.

Tepat jam 11.30 pagi seminar berakhir dan hadiah cabutan bertuah diberikan.


Cabutan bertuah dapat hadiah Tupperware gitu!!!



Sesi menerangkan produk. Adalah perkara yang melucukan tu.......


Minuman Kologen BB Plus antara produk yang mendapat sambutan terhangat dan habis dijual.



Banyak penerangan yang diberikan oleh kami ketika peserta ingin tahu lebih lanjut produk-produk kesihatan yang dipamerkan.



Kemudian tetamu jemputan diberikan free trial untuk set Premium Beautiful.



Ukur!




dan ukur!!

Sesi percubaan Waist Nipper, bagus untuk rampingkan pinggang dan kempiskan perut buncit...



Register!!


Dan ukur lagi!!



SOLD!!!! Thank you very much ladies!


Kak Daisy, in Premium Beautiful.


Alhamdulilah, selesai akhirnya. Garam buluh, BB Plus dan of course our killer product- Premium Beautiful corset terjual dengan larisnya.


Dan malam itu diisikan pula dengan aktiviti business sharing untuk mereka yang berminat untuk mengetahui perniagaan yang hebat ini.



Begitu juga dengan keesokkan harinya. Kemudian sesi berjalan-jalan di sekitar bandar Kuching sebelum pulang ke Kuala Lumpur pada malam tersebut.

Perkena me kolok dan teh c special di kopi o corner



Sourveir from Sarawak


Walaupun rasa penat tapi kami berasa puas kerana dapat berkongsi kebaikkan produk dengan penduduk di Borneo. Jika ada lagi rezeki insyaAllah bole lah turun ke sini lagi untuk melebarkan lagi sayap di Borneo.

Dan yang penting saya bangga dan terharu kerana dibantu dan dibimbing oleh leader saya terutama Lyana dan Laila yang sanggup turut serta buat roadshow di Kuching. Jutaan terima kasih kepada you all. Luv my leader so much;)


Tidak salah saya memilih Green Leader Group. Kami dibimbing dan diajar sepenuhnya oleh mentor dan leader yang berjaya. Pastikan pilihan anda tepat dalam memilih kumpulan yang betul!


HASNY
012 7597929

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...