Jumaat, 22 Ogos 2014

Jana pendapatan daripada Tupperware.

Dalam hidup perlukan pendapatan. Berdasarkan daripada Azizi Ali dan mentor aku Dr Shah Razali, kategori pendapatan kita boleh dapat daripada empat punca utama. Antaranya:-
  1. pendapatan aktif-makan gaji, upah kerja
  2. pendapatan pasif-royalti, sewaan, dividen saham
  3. pendapatan sampingan - komisyen, perniagaan part time dan 
  4. pendapatan kapital-emas, hartanah, saham
Jadi seboleh-boleh, anda buat semua punca pendapatan tersebut. Elakkan tinggalkan pendapatan lain jika anda dapat mengendalikan kesemuanya.


Bagi aku, Tupperware yang aku buat ni aku kategorikan sebagai antara side income aku yang paling priority. Aku start buat Tupperware pada penghujung 2011. Dan aku tak sangka daftar sekadar jadi ahli biasa rupanya ianya boleh janakan pendapatan sampingan. Tupperware adalah MLM-multi level marketing. Adalah cara pengiraan komisyen dan keuntungan. Telus dan sistematik.


 

Bulan Mei 2014

 

 Bulan Jun 2014

Bulan Julai 2014


Secara jujurnya, aku mengatakan komisyen aku tidak sehebat bagi mereka yang dah otai dalam Tupperware. Ada masanya aku dapat pun sekadar RM200 ++ dan 300 ++ sahaja, tapi itu masih rezeki dan aku sangat bersyukur!! Memandang aku bekerja, tapi Alhamdulilah dapat berpeluang menjanakan pendapatan 'senyap' dari sumber yang lain. Lagipun berniaga ini bergantung pada kerajinan kita untuk melakukan perniagaan. Bukan sekadar pasang surut. Atau sekadar ikut mood.

Bab ni, aku sentiasa dibimbing oleh leader.  She very positive minds, professional..  Mungkin sebab dia pernah berkhidmat dalam korporat sebelum 100% fokus dalam Tupperware business. She always support me. Kindly understanding, walaupun dia bukan sebangsa aku.  Kadang2 aku sibuk dengan kerja hakiki, tp dia sentiasa followup aku. Even dia sibuk pun uruskan Tupperware Business Center Office (BCO), sempat juga dia berikan banyak lah information kat aku. (Husband aku pun puji dengan kesungguhan Kim sebagai leader). Dan semua kumpulan bawah Mega Aces senang dengan dia. Dia adalah TEE KIM CHOO. Senior Excutive Director owner Businee Center di Bandar Klang. Jadi kalau ada kelas (klik sini), parti tupperware (klik sini), ke majlis berkaitan (klik sini) Tupperware aku mesti cuba luangkan masa sebagai sokongan atau balas balik lah sokongan Kim bagi kat aku.




 TEE KIM CHOO.
Walaupun usia dah masuk 40 series dia sentiasa nampak menawan. Sesuai sebagai duta Berry Gen NaturCare. 


P/s: Anda nak jana pendapatan sampingan?? Boleh hubungi saya,
 Insha Allah saya akan terangkan

Hasny
012 7597929
013 6036630



3 ulasan:

  1. berapa jualan tupperware baru layak dpt bonus?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam puan. Boleh sms/whatassap saya di 012 7597929 untuk saya terangkan lebih lanjut

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...