Jumaat, 28 November 2014

Berkunjung ke MAHA 2014

Semalam aku dan husband amik cuti sehari. Semata2 nak bawak anak2 berjalan2 ke EXPO MAHA 2014 di Serdang. Sian kat anak2 cuti, tapi takde aktiviti untuk diorang. Bertolak pagi dan kami tiba di sana jam 10.15 pagi. Parking kereta, orang belum ramai lagi time ni. Banyak lagi parking yang kosong ngeh ngeh ngeh...


Parking kereta sebab korang mana boleh bawak masuk kete, melainkan korang ni ornag VVIP ker, orang MARDI ker, FELDA ker hah boleh masuk kenderaan awak. Jadi kena naik tram yang disediakan. Dunt worry memang tram dia banyak.

Tak ramai pun, tapi penuh jer tram dan bas. Kena bergayutan...

Destinasti pertama, laman padi. Saja nak tunjuk kat budak2 apa yang diorang makan NASI tiap2 harI tu asal dari mana.



Tengok padi dekat sini jer, nak gi kedah jauh sangat kui kui kui

Model padi ker ni?? Lols...

Jom tengok orang buat emping padi..

Makcik2 ni demo nak buat emping padi. Dah tumbuk, goreng kering pulak.

Tengok bahagian perikanan pulak, Banyak ikan sungai. 
Husband boleh pulak tetiba teringin nak menjala kat kampung nanti hmmm..



Tengok arnab2 yang jinak. Teringat masa pergi ke Pesta Flora, Putrajaya.

Amboi manjanyer rabbit, nak suap2 pulak.

Memang banyak, aku yang risau bila orang dah ramai arnab2 ni kecik je berlari kat bawah. Terpijak juga kang nanti huhu

Lembu ni memang besar giler, aku pun tak berani kalau nak makan daging lembu ni...
ish macamna ler daging dia tu huhuhu


Haha aku mula2 ingatkan binatang ni kuda padi sekali datang dekat, bertanduk?? rupanya kambing daaa!!
Panjang bulu dia, tebal.

Kambing tu senyum2 kat Qaireen hahaha!!


Kerbau balau yang jinak...? Buat dek je yek ada orang duduk atas dia!!


Mickey and minnie mouse ala2 malaysia yoo!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...