Rabu, 13 Mei 2015

Periuk Tupperware ku...

Masa Tupperware Brands Malaysia keluarkan Inspire Cookware a.k.a Tupperchef tahun 2011, mak aku terus beli 1 set. 

1. Wok 38cm 
2. Fryer 26cm
3. Saucepan 2.0L
4. Casserole pot 3.7L
5. Stock pot 7.0L 


Aku pun hairan, kenapa mak beli periuk2 ni? Anak2 mak semua dah besar, dah berhijrah..tak de orang kat rumah kecuali ayah dan adik.. Jadi nak masak pun jarang2...
Kata mak dia teringin nak ada periuk tu smile emoticon

Dan mak pun berkata - anak2 ko kecik lagi, belilah 1 set. Nanti diorang membesar makan masakan guna periuk tu, berbaloiii.... 

Gulp.. mahal mak oiii tongue emoticon Tapi fikir2 balik akhirnya aku beli juga tahun 2012 T_T 

Sebab harga dia memang kebabom, aku pun 'belasah' guna periuk2 ni abis-abisan. ‪#‎3tahun‬ masak macam2 untuk keluarga pakai periuk2 ni. 

Masak guna Sauce pan Tupperchef


Masak guna Fryer Tupperchef

Masak rendang daging 10kg guna Wok Tupperchef


Masak sup tulang guna Stock pot Tupperchef
Dan masak tomyam guna Casserole Tupperchef


Alah membeli menang pakai wei.... ‪Guna abis-abisan!! 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...