Ahad, 31 Mei 2015

Royal Floria Putrajaya 2015

Hari Sabtu aku dan husband memang dah plan awal2 nak ke Pesta Floria 30 Mei ni. Nak bawa anak2 tengok pokok bunga. Diorang memang suka tengok pokok bunga. Last kami pergi tahun 2013, aku ada ceritakan di sini.


Bayaran masuk RM5.00 utk dewasa. 

Sebelum berjalan2 kita makan dulu kat depan tapak pesta, kalau tak nanti takde tenaga nak jalan2 pusing keliling pesta. Menu nasi ayam dan ikan pecal. Harga RM7 satu hidangan.




Pertandingan orkid.


Ada pertandingan gubahan dan hiasan berkonsepkan bunga peringkat sekolah dan IPT. 

Bunga ros yang gemok2 mcm cup cake jer. Rasa nk makan bunga tuh, lols

Tema tahun ni bunga lili. Sempena Keputeraan Agong kita pada 6 Jun nanti. 

Nak posing depan bunga lily!!

Mini garden.

Lily lagi, merata2 bunga spesis ni. Dah tema dia kan...

Kejar anak2 berlarian dlm taman firdausi hahaha

Bagitau ayah korang nak ke mana, nanti ayah kayuh beca yek :p

Tengok ank itik berenang2 tepi tasik..



Limpahan bunga

House of pentunia

Periuk kera

Cari tempat teduh sbb cuaca panas....





Banyak betul orkid2 ni

Rumah replika Melaka.

Bunga2 lily


Sempat aku jadi cameragirl gitew...


Cat house, ada pertandingan kucing2 kat sini. Boleh tgk kucing2 yg gemoks dan malas hehehe. Depa ni kenyang agaknyer. 
Pergi pukul 2 petang, memang terik juga. Cuma rumah spring dan winter kami tak masuk sebab beratur mak aii bukan main panjang. Dah ler panas terik. Tak sanggup aku. 

Balik dalam pukul 4.30. Mak buyung dah nak patah pinggang berjalan hehehe. Husband kata tahun ni macam kureng sikit compare tahun kami pergi dulu. 

Anda semua boleh pergi bermula 30 Mei sehingga 7 Jun 2015. Bawa air banyak sebab takut badan dehidrat. Seelok2 pergi waktu pagi kan. 




Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...