Ahad, 29 November 2015

Buat Roti Titab

Pernah dengar dan tengok roti ni kat fb bukan main femes lagi kat kelate. Sampai nk duduk makan pun pun beratur yg menunggu. Pagi tu tunjuk kat husband gambo roti titab ni, boleh nk cuba buat. So rasa sebab tengok roti ni simple shj jadi boleh try sendiri buat kat rumah ek...

Ni roti titab kat kelate. Sumber www.hanhanis.com

Pakai roti gardenia pun boleh, tp husnad beli roti ni. Bakar dulu garing sedikit. Lepas tu sapu kaya, takde nak letak seketui2 mcm gambar kat ats tu haha 

Telur separuh masak aka telur goyang hahaha. Nak buat telur separuh masak ni masak air dlm periuk sampai mendidih. Lepas korang get ready stop watch. Pakai handphone iphone ke samsung pun boleh janji nak jaga masa. Tutup api bila air mendidih. Masukkan telur dan tutup periuk. Kira dlm 3minit sahaja! 3 minit je tau. Jangan lebih. Pastu kuarkan telur cepat2.

Telur pecahkan atas roti, tabur lada sulah.




Hah dua anak beranak teruja sarapan makan roti titab ni. Sedap juga, sarapan yg simple tapi best. Lepas makan boleh terus kecek kelate pasni :)

Ilhan tengok shj, jadi hakim yek. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...