Sabtu, 31 Disember 2016

Makan Nasi Ganja di Ipoh, Perak

Ni tiada kena mengena dengan perihal ganja. Ni pasal nasi di restorant yang popular kat bandar Ipoh ni, Nasi Ganja. Macam nasi kandar juga tapi berempah sikit. Satu2 nya terletak di bandaraya ni, tiada cawangan di mana2. 

Depan kedai nasi ganja. Terletak di Jalan Yam Tuan, Ipoh. Boleh waze je, confirm sampai 😊😊
Kami kebetulan on da way balik ke kampung di Taiping singgah sebentar bandar Ipoh untuk makan tengahari. Hari tu hari Kristmas, jadi memang waktu cuti umum. Masa ini dah pukul 12 tengahari. 

Fikir dulu nak beratur ke? Lama ke nak tunggu ahahah!!


Time ni pun orang dah beratur panjang beb!! Yelah time nak lunch kan. 
Pernah dulu datang sekali singgah tapi mak aii beratur panjang jadi x jadi nak makan tukar tempat. Tapi kali ni datang mesti makan juga lah, sebab nak mencuba kan 😁😁 Tengah2 beratur tiba2 ada brader bagitau, nak bungkus ker?? kalau beratur ni sebab nak bungkus. Nak makan masuk jer dalam kedai.. Oo ye ker?? agaknya dia tengok kami dukung dan bawa anak2 sekali kan ahaha 😂😂


So kami pun masuk ke dalam kedai, punyaler ramai orang. Tempat duduk pun penuh. Terpaksa berdiri menunggu kat meja tu sampai orang bangun huhuhu. Dekat 10 minit juga tu. Akhirnya baru dapat duduk. Jadi kalu korang lapar sangat tak payah tunggu nanti boleh hilang sabar tu 😅😅😅. 

Sabor je lah tunggu makanan, dah order dah...

Tengok betapa penuhnya lah kedai ni..

Tempat duduk sentiasa penuh... kalau nak tunggu kenamlah tunggu kat meja korang nak duduk. Tapi kesian pulak orang nak makan tu macam tak selesa kan kalau orang dok tunggu kita sampai selesai makan mia mia mia..

Yang kat depan kedai still beratur panjang lagi. 

Saja aku snap gambar ni sebab chinese dua orang ni tak kisah pun makan berdiri, janji dapat makan ahaha. 

Akhirnya sampai dah order. Kami amik ayam goreng. Jadi ada kuah gulai, sayur timun, dan telur asin. Agak berempah juga. Cuma ayam dia terlalu kering sebab goreng sampai garing kan. Harga dia ok juga, kami mintak 5 set. Total semua makanan tak termasuk minuman ialah RM27.++

Lepas tu aku ternampak semua meja order puding karamel ni, so aku pun mintak satu untuk makan. Orang kedai tu cakap cukup ke satu?? Haha cukup pasal nak rasa dulu, tapi bila makn amboi sedapnyer... 😂😂

Lepas makan tu boleh pulak terjebak nak beli cendol depan kedai nasi ganja ni... pergh beratur lagi 😂😂

Beratur pun dekat 20minit, semata2 nak makan cendol punya pasal. Husband bawa Ilhan dan Umar tunggu dalam kete. Qaireen yang tunggu beratur dengan aku, sebab dia nak sangat makan cendol. 

Yeh, dapat dah cendol. Sedapnyer... sebungkus RM4.00. Qaireen teruja sungguh nak makan cendol. Sebungkus tu dia sorang yang abihkan ish ish...  oklah kenyang dah. jom gerak balik taiping weiii.




Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...