Khamis, 4 Mei 2017

Cuti Hari Pekerja 2017 || Part 2

Bangun pagi lepas solat subuh, ayah terus turun dengan Ady untuk sarapan pagi kat dewan makan. Sebab jam 8.00 pagi dah start pertandingan memancing. Kitorang turun semua dalam 7.30 pagi untuk sarapan. Budak2 tak mandi pagi hehehe sebab nak mandi di kolam.

Tengah2 makan ada clown datang naik atas pentas, ajak kids naik pentas menari sama dengan dia. Lepas tu dia buatkan belon untuk budak2 ni. Qaireen awal2 beratur nak amik belon untuk dia dan Ilhan. Kakak memang berani :)

Yeah saya dapat belon ada bentuk hati. 

Last2 semua belon budak2 amik bagi kat Ilhan. Semua belon ni pecah sebab Ilhan gigit hua hua hua!!

Dalam jam 8.00 lebih turun ke pantai, memang cuaca sejuk lagi. Belum nak panas lagi. Kali aku bawa hanphone nak amik gambar banyak2. Tapi biasalah handphone dah tahap 'masuk arkib' jadi gambar pun tak berapa clear. 

Umar, Afiq dan Adam main pasir. Lepas tu Kak Lela bawa diorang mandi kolam. 

Susahnyer nak buat Ilhan senyum masa nak amik gambar dia. Banyak2 gambar ni jer dia senyum sikit :)

Gambar dengan ayah pulak.. Payah nak senyum budak ni... 

Setahun sekali kita berkumpul satu family, buat aktiviti bercuti bersama di luar. 

Umar mandi dalam kolam toddler jer. Main slide pun dia tak mau, takut. 

Qaireen, Afiq dan Adam beberapa kali naik turun slide.. 

Main kolam puas2, kat kolam ni dalam dia 900 meter. Umar tak berani mandi sini. Dia mandi sorang2 dalam kolam toddler jer.

Macam2 aksi budak2 ni mandi hahaha. Dah puas berendam dalam kolam, budak2 ni nak mandi laut pulak. Kebetulan air laut pasang pagi ni. 

Hahaha gambar ni macam semua kat situ boys belaka padahal Qaireen sorang je pompuan....

Wan layan Ilhan, nak ajak mandi laut. Aku lupa nak bawa swimsuit dia tapi takpelah. Mandi jelah mak, ada baju lebih hehehehe. 

Eceh ceh langkah setapak, setapak. Nak beranikan diri main air laut..

Dah rasa2 air laut tu confirm nak masuk dalam lagi hahaha.

Hah dah main tepuk2 air dah. Lagipun Ilhan dah mandi laut sebelum kat Cherating jadi dia dah berani sikit nak main air laut. Ombak kat PD pun tak kuat macam kat Pahang. 

Hah tu dia, dah berendam sakan dah. Seronok Ilhan kena tarik dalam air. Amboi2 banyak kali dia mintak Wan buat macam tu. 

Lenguhlah pinggang Wan main tarik2 dalam air. Aku pulak dah takde baju dah, jadi tak turun mandi. Just nak teman pantau budak2 ni mandi jer.. Termasuklah husband. 

Nak amik gambar selfie dengan husband pulak.
Wei awatlah letak belon macam tu ?? Gambar elok2 sikit boleh tak??

Ceh, dia buat pelik2 pulak. Mengarut pulak doh >_<

Oklah, gambar senyum penuh yek. 

Gambar sengih pulak!

Ok gambar jejaka yg serious pulak. 
Aii macam2 lah gambar aksi laki aku ni...

Dah puas mandi2 laut, dalam jam 10.30 pagi kitorang pun naik ke apartment. Mandi, kemas dan siap punggah barang masuk dalam kereta. Jam 11.15 pagi aku pun ke kaunter lobi untuk chek out. Lepas ni kitorang nak pergi ke Pantai Cahaya nak tengok ayah dan Ady memancing kat sana pulak. Mana ler tau dah dapat naikkan ikan beberapa ekor ker, ahaks!!


Pesta Air PD ni termasuk dalam program Festival Negeri Sembilan 2017. 

Fuhhhh nak pergi ke Pantai Cahaya ni pun bukan senang. Mak aiiii banyaknyer kete dan motor. Motor ler tak tahan banyak giler!!. Payah nak drive nak elakkkan diorang yang banyak berkumpul, berlonggok dalam satu tempat di tepi jalanraya. Sesak jalan dan mata aku tengok. Sungguh aku dan husband tak pernah nak datang PD kalau cuti umum atau perayaan. Jenuh nak hadap jem dan sesak manusia yang amat ramai...T_T. Parking pun selit2 tepi jalan sebab dah penuh dah...

Jumpa ayah dan Ady kat tepi pantai. Masa ni dah jam 11.45 am. Tengah counting time lagi beberapa minit lagi masa pertandingan tamat dalam pukul 12 tengahari. 

Dapat tak ikan?? Huh mana dapat, ramai orang. Nak baling joran pun tak de ruang. ish ish ish.. 


Ni pun dah mula susut sikit sebab masa nak abis. 

Kalau pagi2 tadi ayah cakap penuh berbaris batang joran dan manusia. Tengok joran peserta lain mak aii dahsyat betoiii. Panjang enam tujuh kaki. Memang pemancing tegar. Siap pakai baju GP Joran lagi!! "Psiko beb!"kata Ady ahahaha.

Ok, masa dah tamat. Masa untuk naikkan joran dah. Takpelah takde rezeki untuk kali ni. Ok balik rumah dah dah ler panas tengahari, kat tepi pantai pulak. Nanti sunburn pulak ahaha.

Amik gambar dulu sebelum balik, Ilhan dah lentuk tidur taks edar. Penat mandi laut kan. Hah siap ada peserta dah tidur khemah semalam nak mancing punya pasal. Ni gambar last lepas tu bateri handphone aku pun kong dah....

Takpe next year boleh cuba lagi yek. Chaiyok!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...