Pages

Rabu, 21 Februari 2018

Jejalan di Iringan Bayu, Seremban

HAri Ahad lepas, 11 Februari saja ajak husband ke Iringan Bayu, dekat je dengan BAndar Sri Sendayan. Turun nak menghala ke Mambau. Sampai kat sana rupanya diorang ada buat Wind Festival. Patut tengok ada orang main layang2 kat situ. Kitorang datang awal juga dalam jam 10.30 pagi.

Tentatif program untuk dua hari tu.

Dapat 5 keping kupon makanan. 

Masuk kena register dulu, lepas tu like page Iringan Bayu di Facebook. Nanti kita akan diberikan kupon makanan untuk ditebus di beberapa food truck depan kaunter. Tapi tak makan dulu, kenyang lagi sarapan. Nak view show house dari developer OSK ni sebenarnya. Tapi tak siap lagi. Masih dalam progress. Ingatkan dah ada dah. Jadi kita tengok je plan layout dia. 

 PASTURA. Klasiknyer nama dia.
Terbaru yang tengah hot diorang iklankan sepanjang jalan seremban ni.
Ada 4 bilik tidur dan 4 bilik air.
Harga bagi bukan non bumi ialah RM390k.
Kalau bumi lot RM350k lebih kurang macam tu lah. 

Keluasan binaan adalah 20x65 kaki persegi.
Rumah design untuk double storey sahaja.

Yang unit corner lot semua dah abis ye kena booking. Tinggal intermediate sahaja ye.

Husband dok tanya tentang fasiliti yamg ada kat kawasan perumahan ni nanti.
Kata staf atau ejen, nanti klinik, balai bomba akan dibuat di kawasan ini. O_O yeke??

Developer lebih fokus pada perumahan sahaka. Jadi tiada shop lot, sebab dah berdekatan dengan Bandar Sri Sendayan. Kira tumpang kemudahan di BSS sahaja. Besar wei tanah dia.. 

Lagipun Iringan Bayu akan confirm berjiran dengan BSS. Satu jalan access akan dibina untuk pergi ke BSS di roundabout Nusari Bayu yang pertama sekali kalau korang ikut jalan dari Lukut-Mambau tu. 

Qaireen tampal sticker kat tangan dia. 

Kemain Ilhan dapat pin wheel. nak dapatkan ni kena like FB atau post gambar banyak2 kat IG dengan hashtag #iringanbayu #seremban

Punya banyak pin wheel syok pulak tengok dia berputar. Ni kawasan macam berbukit jadi sentiasa berangin sahaja. 

Budak2 ni terpegun tengok benda tu berpusing2 kih kih kih. 

Kemain diorang possing


Qaireen nak sibuk cari angin nak bagi pusing pin wheel dia ahaha 


Banyak pulak basikal2 comel kat sini. 


Kemain Umar possing, nak ajak balik pun susah tak nak tinggal tempat ni. Dah lah tengah panas terik sebab dah nak masuk tengahari. 

Kitorang tukar kupon makanan dengan air coconut shake dan dapat satu chicken chop dan burger ayam. Dapat juga sekotak ayam gunting. Sorry takde gambar sebab nak pegang barang banyak hehehe.

Balik singgah Mydin kejap sebab nak beli barang dapur. Sempat lagi Ilhan main kete mainan kat situ. Kita layankan aje walaupun badan semua dah kepenatan. 



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...