Pages

Isnin, 29 April 2019

Cuci dan bersihkan rumah sewa Shah Alam.

Siap kena ambil satu hari cuti untuk datang sini, kemaskan dan bersihkan bilik rumah sewa kami. Yelah waktu lain terlalu sibuk, banyak kerja nak dibuat. Anak2 sekolah jadi senang kami ke sini selesaikan apa yang patut sebelum iklankan pada penyewa nanti. Bilik2 yang lain masih ada penyewa yang terdiri student MSU dan worker.

Bilik asal, sebelum make over. 

Dinding dia dah tertanggal2 cat sebab kena tempias kalau hujan lebat. Langsir bilik pun dah repuh huhuhu. langsir tu aku jahit sendiri je, nak jimat kui kui kui.. 


Dah make over dah.

Terpaksa aku kikis cat asal sebelum cat baru. Penat siot... Fuh cat, vakum dan mop bilik ni pun dah dekat dua jam. 

Langsir tak jahit daa, beli je kat Nilai 3 ahahaha. 
Ni bilik sudah jadi premium ni, bilik dah elok so sewa kena upgrade sikit. Tapi tak lah banyak mana pun tak tergamok ler kita nak tekan penyewa. Sewa master bedroom (ada bathroom) dalam RM550. 

Bilik satu lagi, yang kami bubuh 3 katil. Asal ada dua jer, sebab bilik luas boleh muat tiga katil dan almari. Siap ada balkoni lagi. 

Tu alas cadar tilam tu pun kami beli kat Nilai 3, kira special sikit tau. 

Langsir sliding door pun dah reput, kami ganti yang baru.  Hah ni pun beli kat Nilai 3. 
Sewa bilik ni kami bagi rate RM600. Fully Furnished. Katil dan almari. 

Sambil2 tu ambil angin kat balkoni, tengok depan ni track LRT3, stesen pit stop dia di Stadium Melawati. 


Kalau korang berkenan nak sewa boleh wasap no 012 5347454 (jika masih ada kekosongan lah ye). 
Update : Bilik master bedroom dah ada penyewa, kami balik dari Shah Alam dah ada  orang dah nak sewa bilik tu. Jadi tinggal bilik yang ada balkoni saja. 




Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...