Pages

Isnin, 2 November 2020

Jual minyak terpakai

Aku kalau masak makanan bergoreng minyak yang dah pakai tu akan diasingkan dalam botol khas. memang tak buang ke dalam tong sampah. kalau buang ke sinki lagilah tak, tak pasal2 ler tersumbat nanti. 

Simpan punya simpan dari tahun 2016 minyak CPO ni hahaha.

Last2 penuh pulak kat ruang belakang rumah. 
Kalau tengok dalam gambar ni macam minyak baru beli kat pasaraya je kan. Sticker Mydin pun lekat lagi kat botol. 

Minyak pula beli macam2 brand sebab hmm
 aku pernah buat lawatan untuk student aku ke kilang palm oil refinery. Milik FELDA di Sampadi, Kuching Sarawak. 

Lawatan tahun 2010

Lawatan tahun 2010

Lawatan tahun 2010

Throwback masa lawatan tahun 2010 di sana. Tengok macamna crude palm oil dihasilkan. 


Jadi aku call seornag pembeli minyak terpakai di area Seremban. Pagi deal, petang tu dia datang ambil minyak2 ni. 

Dia timbang. 

Dan kira. 

Hasilnya selepas trade minyak CPO since 2016 maka  dapatlah RM40.00 haha. Alhamdulilah rezeki kan. Jadilah daripada buang minyak tu merata2 dan cemarkan alam sekitar dan bilik paip sinki tersumbat, apa salahnya simpan dan kitar semula kan.  


Untuk menjual minyak terpakai sekitar bandar Ainsdale, Sendayan dan Seremban boleh contact nombor tertera di bawah ini. 

0 19-211 4621


Tiada ulasan:

Catat Komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...