Pages

Selasa, 19 Oktober 2021

Qaireen terima Vaksin Dos Pertama

Seminggu sebelum tu, aku dapat notifikasi dari My Sejahtera.

Tarikh dan masa untuk Qaireen terima vaksin di Telok Kemang. 13 Oktober 2021; jam 9.30 pagi.

Cikgu pesan sebelum ambil vaksin pastikan tidur cukup, ambil sarapan pagi. 

Pagi-pagi sampai opis, aku siapkan kerja sedikit. Jam 9 pagi baru keluar, bawa Qaireen sarapan dulu. 


Makan roti canai telur.

Sarapan depan tempat vaksin tu jer, Kompleks Sukan Telok Kemang. Lepas sarapan, kita melintas jalan ke PPV. Kereta pun dah banyak keluar masuk ke tempat PPV tu. 


Qaireen dengan best friend dia, Raisah. 

Tak sangka kebetulan hari tu serentak vaksin untuk semua pelajar sekolah sekitar Telok Kemang. 

Jadi punyalah ramai orang yang datang. Setiap kaunter aku kena tunggu hampir 20 minit ke setengah jam. . .Penuh dewan tu dengan pelajar sekolah ditemani ahli keluarga mereka. 

Termasuk aku dan Qaireen. 

Huhuhu. . .  Rasa macam tak sempat nak buat kelas pagi jam 11.00 nanti. 


Doktor bertugas bagi taklimat berkaitan penerimaan vaksin dan kesannya. 


Alhamdulilah jam 11.30 pagi selesailah semuanya. 

Qaireen dah terima dos pertama vaksin Pfizer .

Dan sampai ke hari ini Alhamdulilah dia tidak terima apa-apa kesan dari vaksin tersebut. 




Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...