Khamis, 1 Ogos 2013

PEsta Flora Putrajaya 2013

Ni kisah lama punya, bulan Jun lepas tapi baru nak update dalam blog. Huhu teruk nya aku ni. Azam hari ni nak up date sebanyak mungkin aktiviti yang dah terlepas sebelum ni.

Jadi tarikh 26 Jun 2013, dalam pukul 11 pagi saya satu keluarga bertolak ke putrajaya dari seremban guna higway LEKAS. Hmm first time ikut lebuhraya tu.

Sampai putrajaya dalam pukul 1 lebih. Jadi terus ke masjid Putrajaya untuk tunaikan solat zuhur.


Maha Suci Allah, cantik sungguh masjid putrajaya, dulu datang time bujang. Kini datang bawa anak-anak pulak ;)

Umar dan Qaireen sibuk mencari ayah tgh solat kat bawah

lawak betul, nak amik gambar budak2 ni masing2 jadi senyap. Tak beraksi, sebab panas dan penat.

Usai solat zuhur, terus ke pesta flora. Dekat je kat tasik Putrajaya. Sebelum sampai sempat roger abang sendiri, ajak datang sini bawa anak2.



bestnyer, kalau kat umah sendiri ada taman macam ni jugak! lol




dalam pukul 3 lebih, abang saya dan family dia datang. Apalagi suka ler budak2 ni jumpa sepupu diorang.


Ada taman mini haiwan. Banyak pulak arnab yang berkeliaran. Boleh bagi makan lobak yang dijual kat situ.




Big giant bubble!!

Seronok budak2 tengok buih yang besar. Tapi kalau kena mata,naya jek. Risau aku dibuatnya huhu. 


Lepas tu naik bot pulak. Tak pernah terfikir pun nak naik bot pusing2 tasik putrajaya. Tapi sebab anak2 yang mintak, layankan jela.




Selesai pusing2 tasik, pergi makan pulak. Isi perut sebelum balik Seremban. Tapi memang best. Nasib baik mak ayah tak ikut. Kalau tak, confirm kiri kanan tangan diorang penuh anak pokok bunga terutama orkid. Lol..



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...