Isnin, 15 Disember 2014

Making Bento Tupperware Class

Hari Sabtu lepas, aku pergi meeting director tupperware team Mega Aces. Meeting start 11 pagi. Kemudian rest dan sambung Making Bento class pukul 2.00 petang. Syok pulak buat bento ni. Bento ni berasal dari perkataan jepun. Hidangan untuk bekalan ni mesti lengkap dengan karbo, protien, sayur dan buah. Jadi setiap team perlu sediakan lengkap 4 sumber ni dalam  hidangan satu bekal. Kami gunakan Lolly Tup Tupperware yg hot promosi bulan disember ini.

Bento class from Tupperware Malaysia. Kita gunakan Lolly Tup. 



Preparing the ingredients. Nasi dan roti untuk sumber karbo. Telur rebus untuk sumber protien. Sebab ini untuk penyediaan makanan sihat kami gunakan kaedah stim daripada mengoreng.


Group aku terdiri Kak Min dan Kak Lela hehehe. Kemain lagi..

Antara ingredients yang ada. Kita ada roti gandum, lobak merah, timun jepun, oren, epal, chess, sosej dan macam2 lagi.

Winney bagi penerangan tentang sesi penyediaan bento. 

Our SED, Kim sedang agihkan kumpulan untuk buat dan prepare bento bersama2.

So, lepas bagi penerangan apalagi masing2 tunjukkan kretiviti membuat bento. 

Hebat tak! kumpulan kami mendahului dulu. Siap dah. Licin kemas je kan. Yelah baki2 tu sumbat masuk dalam mulut kitorang. Tak de membazir, lols!
Buat bento sekejap jer sebab ada pakar dan master chef dalam group ni, Kak Min hahaha!

Ni group kami punya kretiviti.
 Kata Kak Min ini bekal untuk orang pergi menoreh. 
Atau nak bawa pergi bendang bahahaha! Banyak giler. 

Another group, Cristmas Session theme. Cute!

Wah, kretif nyer group amoi2 ni hehe.


Dah siap susun semua hidangan bento. Wah memang menariksss kan!!


Ok, untuk Lolly Tup (2 biji) harga 1 set ialah RM34.00
Untuk Large Square (4 biji)  harga ialah RM64.00

PM saya "BENTO"
untuk beli dan pos. 

Hasny 
012 759 7929
013 603 6630

PROMOSI SEHINGGA 31 DEC 2014 
ATAU SEMENTARA STOK MASIH ADA!





Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...