Jumaat, 14 September 2012

MY COUSIN with Premium Beautiful

This is my cousin. Her name is Liyana Awang. She works as chemist at SAJ Holdings in Batu Pahat, Johor.

This photo was taken during Aidilfitri in 2011.

One night in July 2012, we have conversation about corset for women health. She prefer to know about Premium Beautiful and want to wear it..


Liyana with her foreign boyfriend! LOL! just kidding..

After two weeks, i brought to her the set of PB. I gave her a fitting and little consultation how to wear and wash it.

I always keep in touch with Liyana because i really want to know her progress. 

Then, after two month she gave me her new picture in FB. 

TADAAA...
This photo have been taken at Aidilfitri 2012 


It is awesome! It is a big transformation that we can see from the pictures!

so want are you wanting for? 
If you want to be healthier and slimmer, 
do contact me..

Free consultation
free trial
-HASNY-
012 7597929










Khamis, 13 September 2012

How To Measure Your PB Size

Bagi mereka yang nak tau saiz set PREMIUM BEAUTIFUL

 first skali..measure your bust(dada/puncak)




second...measure your underbust(bawah dada)





lepas tu your waist(pinggang)




and lastly your buttock(punggung)






just provide me all the measurement above i will calculate your sizeand will ship to your doorstep as soon as possible...!!

Credit to blog www.maisarahibrahim.com.

Rabu, 12 September 2012

ERTI USAHAWAN....


Saya membaca blog salah seorang our life coach Maisarah Ibrahim tentang peranan sebenar usahawan. Berikut adah petikan daripada blog beliau....



after watching a video on hanis punye entry reagarding the "rich dad & poor dad"...ade sket cerita nak share kat sini after saya membaca buku "berani melangkah menjadi usahawan"...

Al-kisahnya....Ada sebuah kampung yang mengalami masalah mendapatkan air. Mereka bergantung kepada air hujan. Jika lama tidak hujan mereka akan keputusan air. Untuk mengatasi masalah ini, mereka telah mengeluarkan tender kepada sesiapa yang boleh membantu menyelesaikan masalah kampung tersebut.


Untuk mengelakkan masalah monopoli pada masa akan datang dua individu yang berasingan iaitu En. A dan En. B, telah diberi tender tersebut.


En. A menghilangkan diri selepas mendapat tender tersebut. En. B pula membeli dua buah baldi untuk mengangkut air dari sebuah tasik yang jauhnya berpuluh kilometer dari kampung. Dia bekerja bermula dari pagi sehingga senja berulang alik mengangkut baldi tersebut dan orang kampung akan membayar air tersebut.



Tidak lama kemudian En. A tadi pulang semula ke kampung tersebut. Semasa menghilangkan diri rupanya dia telah membentuk syarikat, membuat rancangan perniagaan dan mencari jurutera-jurutera yang sesuai untuk projek membekalkan air tersebut.Sesampainya di kampung tersebut En. A pun membina satu paip air dari tasik terus ke kampung tersebut.



En. B mula bimbang lalu menurunkan harga air yang dijualnya sebanyak 25%. Malangnya En. A dapat membekalkan air dengan harga 50% lebih murah berbanding En. B. Malah airnya lebih bersih kerana air yang dibekalkan oleh En. B terdedah kepada pencemaran.En. B terus berusaha sehingga malam mengangkat air dengan dua baldi tadi untuk menyara hidupnya. Tetapi hasil yang diperolehi tidak seberapa.



Sementara En. A pula kini tidak perlu bersusah payah kerana air dibekalkan terus menerus melalui paip air dan setiap bulan dia akan mendapat bayaran dari penduduk kampung yang menggunakan perkhidmatannya.En. A kini terfikir sekiranya kampung itu memerlukan air, maka kampung lain juga memerlukan air. Denga itu dia pun pergi ke kampung lain untuk menawarkan perkhidmatannya dan membina banyak paip2 air ke kampung2 lain.



***kesimpulannya kat sini : org yang mengangkat air dlm baldi tadi ialah gambaran seorang yang makan gaji yang terpaksa bekerja untuk org lain siang dan malam sedangkan hasilnya x seberapa...sorang lagi tu adalah seorang usahawan yang menyediakan perkhidmatan dan produk dimana org ramai membayar perkhidmatan dan produknya...****


hmm tulah moral dia... Credit to www.maisarahibrahim.com

Rempit oii rempit

Lepas je pukul 12 mlm kat dpn HSAJB ni bingit menjadi2 gara- gara budak mat rempit! Bising betul. Boleh pulak buat trek lumba jalan spital ni. Sebab 3 lane dan ada u-turn. Wah sedap betul korang merempit. Siap ada jadi superman lagi! Qaireen beberapa kali terjaga tidur sebab bising.


Tulah budak melayu. Waktu malam macam ni lah buang masa buat kerje tak berfaedah. Pandai pulak merempit depan jalan hospital. Kalau accident terus je masuk kecemasan. Huh!!

Selasa, 11 September 2012

Qaireen admit wad di HSAJb

Lepas raya ke-5, my daughter Qaireen Shafiyyah ada menunjukkan tanda2 dia tidak bberapa sihat. Muntah2 dan cirit birit. Sebelum balik ke seremban dia dah duduk berkurung dlm bilik. Tak mahu keluar just baring sahaja atas katil. Last2 husband drive balik ke rumah dgn halaju 150km/j atas higway. Smpai di rumah kami berbincang nak antar dia ke spital JB.




Tapi lepas itu dalam 2 mggu slpas raya saya perasan kesihatan qaireen tak menentu. On off sepanjang masa. Adakala bila ambil dr rumah pengasuh dia lincah. Bercakap tak berenti. Tapi adakalanya dia jd diam, merengek sakit dan baring saja dalam kete. Very moody. Kalu tak kena gaya mengamuk dan merajuk.


At last selepas dia mengadu sakit perut sgt mlm isnin saya dan husband bergegas balik ke batu pahat jam 12 tgh mlm. Sampai di batu pahat dlm pukul 2 pg. Rehat dahulu dan pukul 7 pg kami bersiap ke johor bahru untuk Hospital Sultanah Aminah JB.


Keje pape pun kami dah tak fikir..saya tak mohon cuti lagi sekadar sms bagitau ketua jabatan kami ada kecemasan.. Skrg adalah masa untuk saya fikirkan hal anak. Perkara lain dah tak ambil peduli lg. Memang risau sbb bimbang kalau keadaan di kuching dulu berulang lagi. Mujur kami dah pindah ke sini. At least ada lah juga keluarga tolong jagakan Umar.

Bila jumpa doc dan berbincang dia kena masuk wad untuk pemantauan. Memang kami dah prepare brg2 sebab yakin akan admit wad.



Qaireen cepatlah sembuh yek. Boring duduk lama2 kat spital. Asyik mintak nak balik je ye hehehe. 


Smlm saya check in hotel seri malaysia dkt larkin. Saya ambil dlam masa 5 hari. Harap2 dlm masa tersebut qaireen recover sepenuhnya. Total semua termasuk deposit ialah rm600. Mujurlah ada backup simpanan untuk kegunaan kecemasan. Dari bisnes sampingan inilah saya dpt menyimpan untuk kegunaan kecemasan. Jadi tak adalah saya usik dari simpanan tabung haji atau ASB. Inilah yg dikatakan umpama insurans.Kita dpt menggunakan ketika dalam keadaan kecemasan.


 Punyalah bosan sampai lukisan anak pun ibu dia yg habis warnakan! lol.

Qaireen memang ada insurans. Daripada prudential. Tapi saya lebih senang rujuk dia dgn hospital kerajaan daripada hospital swasta. Hospital kerajaan juga ada pakar yg hebat dan effisyen. Saya percayakan komited dan dedikasi pegawai perubatan ini terutama pakar bedah HSAJB, Miss Muthu. Sebab itu kami sanggup meredah laut china selatan, sanggup menempuh higway plus dari seremban ke JB.




Semoga qaireen cepat sembuh. Amin....


Jumaat, 7 September 2012

NO diet, NO starvation, NO pills!!

 Dulu berat saya telah keluar dari BMI yang sepatutnya... gara2 tak boleh kawal permakanan dan banyak mengambil makanan yang bergoreng dan berminyak..



lebih2 lagi McD ada drive through, hm kalu lapar berenti makan jelah


bila pergi membeli seluar saya try pakai sampai kat peha dia stuck!!! jadi sendat huhuhu...
sedih giler, rasa down sungguh!! tu belum lepas pingang tau, lagi ler nak kancing zip seluar.

dan bila ada bengkel, sebab seluar takde terpaksa ler pinjam seluar suami, muat plak!!
dan baru ler saya sedar saya dah tak da bentuk badan- pinggang  macam dah jadi flat selepas beranak yang kedua.
rasa tak pernah plak jadi sampai camtu
sedihnyer


then saya pun start pakai PB. Bila pakai PB saya takde hadkan makanan

jadual makan saya- sarapan nasi lemak@ lempeng; makan tengahari - nasi dan lauk (ikan dan sayur) dan makan malam nasi dan lauk kadang2 tukar mee atau bihun

bila puasa bulan ramadhan: sahur makan nasi; buka pun makan nasi; (saya ada gastrik yang kronik sebab tu kena makan nasi)


pas makan malam kadang2 pun menghadap kuih-muih, murtabak, air tauhu ler, kebab lagi


ni masa buat jamuan buka puasa kat batu pahat dengan family adik beradik ayah. Hm macam2 makanan diorang bawa-laksa johor, puding, sup daging, nasi, popia, sambal goreng pergh!!! banyak siut....(stail orang johor cakap hahaha)


saya ingatkan berat saya mungkin tak naik tapi akan maintain tak turun2 
sebab makan yang berbagai bila berbuka
bila timbang saya terkejut
berat saya turun sebanyak 6 kilo!!


hebat nyer penangan pemakaian PB
tak payah susah2 nak berlapar.
nak diet ker
nak telan pil ker
nak minum minuman diet 
ikut jadual  permakanan ker


Cuma hanya pakai jer macam pakai lingere
8jam sehari
balik kerja basuh sidai kering
besok pakai balik

senang kan 

kalu nak cuba fitting Premium Beautiful
jangan segan2 untuk bertanya

saya sedia membantu

012-7597929
-HASNY-

Rabu, 5 September 2012

MY TURBO CHOPPER



Yeah akhirnya dpt ku membeli turbo chopper.

gunanya nak cincang bwg segala bwg la. Daun2 masakan ke herba mcm sup,basil, ketumbar, daun bawang

senang keje tak pyh pedih2 mata nk hiris bwg

Masukkan semua dalam turbo chopper pastu tarik 
zassss.... 3 kali
dah siap cincang hehehe

daun bawang dan sup



tarik beberapa kali, anak tgk apa ler ayah tgh tarik tu.....


daun sup dan bawang dah siap cincang!!!

daun2 tu nak wat pegedil hehe






Isnin, 3 September 2012

MENDAPATKAN BENTUK BADAN SEMULA BAGI WANITA YANG SUDAH BERSALIN

Jika anda melihat gambar di bawah ini, anda dapat melihat tranformasi dari seorang anak gadis telah berubah menjadi seorang wanita dalam masa 38 minggu sahaja!


Tranformasi perubahan fizikal wanita ketika pregnancy!!


Lihat betapa hebatnya tubuh wanita! Kita boleh melihat perubahan bentuk badan wanita dari bulan ke-dua hingg bulan ke-9. Lihat bagaimana tubuh mereka menampung situasi proses pembesaran janin hingga menjadi bayi dengan anggaran berat 2.++ hingga 3.++ kg. 




Berat saya ketika mengandung anak ke-dua mencecah hingga 85kg!!huhuhu doktor sampai ingat saya ada kencing manis padahal tak de pon... Selera makan yang terlebih hehehe


Dan apabila cukup sahaja masanya akan berlaku proses kelahiran secara normal atau perbedahan...


Proses kelahiran! 




Inilah perasaan setiap ibu bila selepas melahirkan anak mereka!!


Selepas proses kelahiran (postnatal) adalah merupakan masa untuk si ibu berehat untuk memulihkan kesihatan badan mereka. SEBAB ITU KALU KEJE GOMEN, CUTI BERSALIN DUA BULAN DAH DI'UP' KAN KEPADA TIGA BULAN lol. Sebabnya anda pun tahu, bukan senang tau nak bersalin, melahirkan anak.....

Tiga bulan tu lah orang kata proses pantang yang betul2 kena jaga. Jika anda tidak mendengar kata2 orang tua sudahnya akan menjadi seperti ini!




oh no!! Flabby tummy....!





Isk Isk seksanya nak pakai seluar!! Kain baju kurung pon sama jek!!






Stretch marks!! Confirm mesti ada kalu pas bersalin!!






Jangan ingat orang kurus pon takde masalah perut buncit yek!! lol


 
FAKTA DARIPADA KAJIAN YANG DILAKUKAN.
 
 
so adakah anda mengalami situasi begini?? Wanita yang telah bersalin akan mengalami perubahan bentuk badan di tempat tertentu . 

Sebab apa ianya berlaku??


ini kerana lemak dibahagian payudara telah lari ke belakang dan ke bawah perut, lemak di punggung pon lari ke bahagian paha.. 

sebab itu bila adakalanya suami peluk si isteri dia pun tertanya2 aiii yang mana satu perut? 
pinggang? 
punggung? 


 anda tentu mahu perubahan daripada bentuk badan mengelebar ke pinggang yang ramping dan perut yang kempis???


Jawapanya adalah berbengkung!!! MEMANG WAJIB SEBENARNYA POMPUAN MASA PANTANG BERBENGKUNG!!!
sebab.....


1. nak keluarkan darah kotor @ nifas dengan cepat dan bersih. 

2. Nak kecutkan rahim!! Kes rahim jatuh banyak berlaku pada ibu selepas bersalin..



3. NAK DAPATKAN BENTUK BADAN IDAMAN ANDA DAN SIAPA LAGI KALAU BUKAN SUAMI ANDA....




Nak berbengkung tak perlu susah2 belit2, pusing2 mcm bengkung lama a.k.a tradisional.


Dengan teknologi daripada jepun, US, Taiwan dan Jerman serta fabrik yang bermutu tinggi dengan suntikan FIR menjadikan korset ini adalah SUPERBRANDS produk Malaysia dalam 4 tahun berturut2!!


strecth marks pon dapt dikurangkan sebab bila perut dan abdomen kempis dan susut, automatik regangan kulit akan beransur hilang..
susu badan pon boleh menjadi banyak.

dengan adanya Premium Beautiful!!! 
solved your problem:)
jgn malu2 


for free trial
free consultation 
PM me...
-HASNY-
012-7597929

















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...