Isnin, 29 Oktober 2012

GO TO SCHOOL!!


"Ibu, Qaireen nak go to school!"

"Ibu, Qaireen nak beg school!"

"Ibu, besok Qaireen nak go to school eh!"





Setiap kali lalu di hadapan sekolah mana-mana dalam perjalanan pergi kerja atau balik ayat ini mesti keluar dari mulut anak sulung ku...

Huhuhu tak tahu nak jawab macamana..


"Hm tunggulah Qaireen dah betul-betul ok. Baru boleh pergi school..."



Hari raya yang lalu, kawan daripada Kuching telah datang beraya di rumah kami. Husband bertanyakan perihal taska dan tadika anak-anak kawan. Anak yang sulung berusia 4 tahun nak menginjak ke lima tahun dimasukkan ke tadika PASTI dan yang kedua sebaya dengan Qaireen iaitu 3 tahun lebih ke tadika PERMATA.

"macamana sekolah anak-anak ko pok?"

"oklah, kalau yang anak sulung aku hantar belajar kat PASTI. Ada belajar baca doa, mengaji , tulis. Situ ada unsur-unsur islamik sikitlah"...




"yang anak no dua pok? Ok ke? ko hantar anak ko kat PERMATA kat politeknik kan?"


"Kat poli, senang dekat jek, wife aku boleh ambil antar"


"kat PERMATA diorang ajar apa pok?"


"Ntah bila aku tanya buat apa? dia kata main, makan. tapi ada jugak belajar membaca, ada belajar berdoa. Tapi kalau kakak dia baca doa betul-betul. Yang anak aku kat PERMATA belajar doa menyanyi-nyanyi hahaha!"


"Oooo berlagu-lagu hahaha"..


"Aaah!"...


"mesti bergoyang-goyang kepala dan badan bila baca doa hahaha" husband gelak dan gelak.....


Hmmm dalam hati saya terdetik... Tgk ler sapa pengasas PERMATA tu.........
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*





































Sabtu, 20 Oktober 2012

SUMMIT PARADE BP: SAD STORY

masa cuti mggu lepas, saya, husband dan anak2 ke Summit Parade Batu Pahat. Siapa yang tak kenal Summit Parade? Terutama ex student ITTHO @KuiTtho. Sini ler lubuk korang nak berlibur (main bowling, jamming, tgk wayang, karoke) atau cari barang alat tulis, komputer etc.


Especially to me. sebab tempat ni lah saya dan kawan2 sekolah meronda pusing-pusing bila habis tuisyen sejak dibuka tahun 1996.



Dan korang tau tak apa dah jadi kt SP ni?
Lets the picture stories it......



Wing kanan




Wing kiri

Satu deret smua tutup. Ada iklan je kedai untuk disewa. Anda berminat nak bukak kedai bole dtg ke sini



Ada satu dua kedai yg bukak. Tapi mcm nyawa2 ikan. Tak tau diorg boleh bertahan sampai bila.....



Best pada umar berlari sebab lapang giler! Takde orang lalu lalang. Bebas lari sana sini!





Butik ni pun dah kosong tinggal patung2 je dalamnya. Dulu masa nk konvo cari baju kat sini tapi owner dia mcm tak layan je tengok kita macam tak mampu je beli baju kat situ....




Kosong....


Tetiba rasa sayu tgk SP mcm ni. Dulu time student kalu nk kuar berjalan confirm sebut Summit!

Sanggup naik bas hehehe...


Seram pula jalan2 kt situ. Sunyi sepi. Lepas tak de nak ke sini lg hmmm

Rabu, 17 Oktober 2012

THE BEST REBATE OFFER!!!

THIS QUOTE I TAKEN FROM HIS BOOK:


"Apabila kita bercadang membeli sesuatu dengan banyak, kita mensyaratkan pembekal memberikan sesuatu sebagai balasan bagi menjadikan urusniaga lebih manis", 

-TUN DR MAHATIR MOHAMAD-
 "Doktor Umum-Memoir Tun Dr Mahathir Mohamad

Dalam buku tersebut apabila beliau membeli jet pejuang Sukhoi daripada Russia, dia mensyaratkan mereka memberi latihan kepada angkasawan negara kita. Apabila MAS membeli pesawat, dia mensyaratkan pembekalnya membeli komponen kapal terbang daripada kita. 


Saya bukan hendak menyuruh anda menjual pesawat Sukhoi! lol... 
Just mahu berkongsi(share)

FIRST TIME IN HISTORY, SYARIKAT MENGELUARKAN REBET UP TO RM6500!!
TAWARAN HINGGA KE HUJUNG TAHUN 2012.



DENGAN PENJUALAN BIOZONE FOOD PURIFIER!!

DENGAN MENJADI PENGEDAR PRODUK INI, SYARIKAT MEMBERIKAN REBET RM6500!
WAH, BELUM JUAL PRODUK LAGI, CONFIRM DAH DAPAT UNTUNG 6K++
BELUM LAGI KEUNTUNGAN JUALAN HARGA RUNCIT SEBANYAK RM150-200 BAGI 1 UNIT.


ITULAH KEMANISAN MENJADI PENGEDAR PRODUK INI, SYARIKAT MEMBERIKAN REBET YANG TERBAIK UNTUK PENGEDAR MEREKA!


APA KELEBIHAN PRODUK INI?
  • Selamat.
  • Keberkesanan dalam menyingkirkan bahan-bahan pencemar daripada makanan dan memelihara nutrien dalam makanan.
  • Keberkesanan dalam mengekalkan kesegaran makanan dan menyingkirkan bau busuk.
  • Pelbagai fungsi purifikasi ke atas makanan: Daging / Buah-buahan / Sayur-sayuran / Makanan Laut / Herba.
  • Penjanaan ozon yang konsisten dan mesra alam.

                                                  APA CIRI-CIRI PRODUK INI?

  • Mudah beroperasi dengan menggunakan empat mod pengawal masa mikro-pemproses untuk menentukan masa purifikasi yang berbeza (3 minit/15 minit/30 minit/45 minit)
  • Tidak perlu menggantikan penjana ozon dengan kerap.
  • Penggunaan kuasa yang rendah ~ 35W.
  • 100% tiub silikon yang bergred medikal.
  • Batu seramik yang bergred tinggi.
  • Plastik ABS bergred tinggi yang menentang ozon.
  • Mudah alih, mudah digunakan dan mesra pengguna.

                                                        CARA PENGUNAAN PRODUK?

  1. Sediakan semangkuk air.
  2. Bersihkan makanan dan potong kepada kepingan.
  3. Letakkan makanan yang perlu dipurifikasi ke dalam mangkuk.
  4. Pastikan paras air menutupi makanan. (Isipadu air yang maksimum untuk purifikasi ialah 10 liter).
  5. Masukkan tiub silikon bergred medikal ke dalam mangkuk dengan merendamkan batu seramik di dalam air.
  6. Tekan butang pengawal masa untuk memilih masa purifikasi anda


BERAT PRODUK HANYA 1.1 KG DAN MUDAH DIPASANG JIKA PENGEDAR MEMBUAT DEMOSTRASI. 

ADA PERSOALAN? BOLEH KLIK DAN LAYARI LAMAN - WEB BIOZONE FOOD PURIFIER UNTUK KETERANGAN LANJUT.

KENAPA SEMUA RUMAH PERLUKAN BIOZONE FOOD PURIFIER?
SAYA CADANGKAN ANDA SAKSIKAN VIDEO DI BAWAH......



BERMINAT??

INGIN TAHU LEBIH LANJUT??

PM ME
-HASNY-
012-7597929

Isnin, 15 Oktober 2012

ANOTHER SUCCESS STORY FROM GREEN LEADER GROUP

Taken from DDM Shazaliza...Another success story from GLG



Another success story from our team, Green Leaders Group, ex-CFO from the corporate world, turned to mumpreneur and full time business woman.


Congrats to CDM Jasmin Halim & Amar!!



If an ex-CFO also doing this business to achieve TIME & FINANCIAL freedom, why not us .. In our team, 80% are from professional background, including engineers, accountants, bankers, doctors, lecturers & many more ..


I'm so proud to be in this Green Leaders Group & proud to be in this business :)
Another step closer to achieve the highest rank in this business, like CDM Jasmin & CDM Hanis Haizi ;)






Being accountants, cars are like investment for "besi buruk". Always a liability, hence for every money we earn, we prefer to stretch it for properties. But we love to enjoy the fast n furious life too, alhamdulillah with our financials uplift, this is the result! Afterall this will be our asset generating vehicle for the next property! Eagles, let's fetch our dreams!!! - CDM Jasmin Halim





Uolss pun boleh achieve macam ni in just 1 year ++ .. Coz we have the right group with the right strategy .. Let's be part of us today!!Green Leaders GRoup

-HASNY-
012 7597929

Khamis, 11 Oktober 2012

Tauke Kedai Photostat di Pt Raja

Saya pernah berbual dgn tauke kedai photostat kat Pt Raja...Kebetulan masa tu dah tamat belajar saya nak jilid tesis saya. Petang tu dia pulak tetiba sahaja ramah berbual dgn saya...

Saya fikir dia mesti untung banyak sebab semua student dan lecturer UTHM tala photostat, jilid buku je kat kedai dia..

Dia ckp 
"mana ada untung maa..saya rugi adalah, kalu mesin rosak lagi kacau, mahal bayar servis. Saya sendiri belajar betulkan! Pening kepala"

"ada pekerja pun tak betul! kasi rosak saya punya mesin!"

Memang pekerja dia sentiasa bertukar, sebab semua berhenti tak tahan kena maki dgn uncle ni. dia ni baran juga orgnya.

dan saya tanya balik 

" abis kalu rugi why you still buat bisnes ni?"


Dia jawab
"aiya! bini saya bosan duduk rumah tak tau buat apa, tu pasal saya bagi modal buat bisnes ini.."


Hohoho tak sangka uncle cina ni buat bisnes nak isi masa lapang wife dia...


dan anda pula? Jika nak berniaga apa sebabnya?!

Rabu, 10 Oktober 2012

Perniagaan Terbaik dari Premium Beautiful



Siapa kata korset Premium Beautiful adalah perniagaan atau bisnes yang tidak menguntungkan?
Jualan PB adalah hangat sepanjang masa, 
saya sendiri pun kadang-kadang terkejar-kejar kadang2 tak sempat nak jumpa pelanggan yang berminat nak membeli...
Sebelum ini saya menulis untuk mempromosikan produk, hari ini saya menerangkan sistem perniagaan ini.



Untung ker buat bisnes ni?
Dengan perlaburan modal yang kecil, anda mendapat pulangan modal dan keuntungan yang berganda.

(anda boleh membandingkan modal ratusan ribu hanya sekadar nak buka perniagaan yg konvensional seperti kedai runcit/photostat/hardware/ bundle dan sebagainya)

sebab dalam bisnes ini, kita tak payah nak bukak kedai. anda tidak perlu fikirkan tentang bangunan atau sewa kedai,


kelengkapan/perabot atau peralatan-peralatan yang diperlukan ker? 
mana ada, semua itu tak perlu,
lainlah perniagaan kedai cake@ photostat@ runcit@baju

sebagai contoh anda nak buka kedai kek.
anda perlukan mesin-mesin pengisar, pengadun, pembakar
perlukan rak-rak, 
perabot kelengkapan
kena ada pekerja ( automatik perlu adakan upah, caruman dan gaji untuk pekerja) anda dah jadi majkan jadi dah kena carum untuk pekerja anda. Dan berapa keuntungan yang anda dapat setelah mengagihkan tanggungan semua di atas?


Premium Beautiful adalah perniagaan yang mudah. Ianya perniagaan net work marketing atau dikenali direct selling.
Buangkan fikiran tipikal anda tentang direct selling. 
Cuba selami kenapa saya tak perlukan kedai atau sewa bangunan. Apatah lagi mesin2 atau rak/perabot.
Saya hanya perlukan laptop @ PC kerana saya menjual secara online iaitu melalui facebook dan blog.

Ilmu berniaga?
saya dibimbing dan diajar oleh leader.. 
kelas ilmu yang percuma, cuma hadir dan dapatkan ilmu
macamana nak buat blog, nak capai traffic di internet, cara berhadapan dgn pelanggan, konsep jualan, cara mempromosi dan segala ilmu tentang perniagaan
semuanya diajar percuma,

tak perlu bayar mahal2 untuk pergi kelas Dr Azizan tu ( yang letak  dua2 jari telunjuk di kepala hehehe)
semua diajar oleh kalangan orang yang hebat2!orang yang berjaya.
bukti ada di depan mata...
motivasi yang percuma dan yang penting sokongan dan panduan daripada mereka!

jika anda tahu kehebatan bisnes networking pasti ramai yang berebut peluang menjalankan perniagaan ini.
Donald Trump seorang usahawan termashyur telah berganding bahu dengan jutawan Robert T. Kiyosaki dengan menambah cabang perniagaan beliau dari aset bangunan/hartanah kepada networking!
Kerana mereka percaya netwok marketing a.k.a direct selling adalah perniagaan yang terbaik untuk membina kekayaan!

Robert T Kiyosaki - a multiminiore explain why network marketing is the perfect business.

Keunikan perniagaan networking adalah kesanggupan seorang rakan kongsi atau leader berkorban masa dan tenaga membantu rakan kongsi@orang lain untuk menjanakan pendapatan bersama. 
Ini mewujudkan situasi menang-menang (win-win situation) kerana kedua2 patner dapat income sama-sama dan naik pangkat pun sama-sama.

Sebab tu Majlis Fatwa Negara menetapkan hukum MLM adalah harus! Rujuk di sini 

Adakah pekerjaan kita sekarang ini mengalami situasi seperti itu?
Adakah ketua atau leaders di tempat anda bekerja itu willing take his/her time @ sanggup mengorbankan masa membantu kita 
atau mereka tidak mengendahkan anda? 
adakah ketua anda memberikan motivasi atau mengugut anda?
adakah ketua anda memberikan panduan dan jalan atau sekadar memberikan arahan dan perintah?
dan anda mematuhi atas alasan "saya yang menurut perintah"?
untuk apa anda berusaha mati-matian dan diperahkan tenaga sedangkan ianya tidak menjadi hak anda sepenuhnya??

WHY YOU WORK SO HARD AT SOMETHING THAT YOU CAN NEVER OWN? 
YOU CAN NOT SELL YOUR JOB,
YOU CAN NOT PASS ON TO YOUR KIDS.

...............

produk in laku ker? Syarikat stabil ke?

nasihat saya, kita perlu menyiasat latar belakang syarikat sepenuhnya dan adakah ianya diiktraf atau sah dari segi undang-undang negara. 
Syarikat KUKUH, ada dalam main board BSKL- bukan syarikat tenggelam timbul! Telah bermula dari 1975 dan 37 tahun bertapak dalam perniagaan.
 produk SUPERBRANDS, dapat pengiktirafan dari KPDK- produk selamat.

bukan senang nak dpt superbrands, hanya produk selamat dan memberikan kebaikan dapat title nie..

KENAPA MI MAGGI TIADA SUPERBRANDS WALAUPUN SEMUA RUMAH ADA MI SEGERA TU..
PASAL APA? KERANA PRODUK TIDAK MENDATANGKAN KEBAIKAN KEPADA PENGUNA

setuju, setuju, setuju  :)



jika anda ingin mengetahui dan berminat tentang bisnes ini anda boleh hubungi saya

Insyaallah, saya dan bersama kumpulan kami GLG (Green Leader Group) akan sedia turun tidak kira di mana anda berada untuk membantu dalam membuka minda dan berkongsi kehebatan perniagaan ini...


sebab kita bekerja secara TEAM

-Together We Achieve More-




Hasny

012-7597929

Rabu, 3 Oktober 2012

My dream house...

Kesian blog ku ini, lama tak de post apa-apa yang baru. sejak balik bercuti menjaga Qaireen di HSAJB, keje sibuk je memanjang. Yela nak ganti kelas seminggu cuti tempoh hari... 


Today story is about my dream house..
Sekarang saya menyewa di Bandar Seri Sendayan, bandar ni agak baru lah terletak di S2 (Seremban 2). 

Sebab apa menyewa?? Pasal rumah yang dibeli belum siap lagi. Kena tunggu 2014 siap!! 2 tahun tu huhuhu...


Nak beli rumah ni memang impian dari dulu lagi tapi kami sabar menunggu sebab nak betul2 pasti pindah kat mana (kira nak settledown kat mana lah yek). Politeknik kat Malaysia ni bukan banyak pun!!

Dan bila dapat jek pindah semenanjung terus kami cari rumah untuk sewa,
 last2 bukan nak cari sewa!! beli terus hahaha!! Harga rahsia.
Apapun thanks to Wada (officemate saya di Kuching coz bagitau pasal bandar baru ni). Tempat ni memang strategik.


Hari2 kami akan lalu di kawasan rumah yang dah beli tu.. dan hari2 ler kami tengok perkembangan pembinaan rumah. 

dan sekarang Showhouse dah separuh dalam pembinaan. Dup dap Dup dap.
yela nak tunggu showhouse siap pun tak sabar2 pasal boleh nampak mcm mana ler design rumah kami sebenarnya...Coz kita beli memang tgk berpandukan pada pelan dan tanah rumah sahaja. Terus booking buat urusan pembelian. Tiada rumah contoh. So dapat rebet 15%. 



Tapi kadang2 tgk rumah contoh ni nak tergelak pun iyo!! macam rumah kedai plak! LOL



Sapa2 nak beli rumah di kawasan Seremban 2 boleh ler berkunjung ke galeri dia yek. Memang strategik-dekat KLIA, Putrajaya, 7 minit sahaja ke Aeon S2 dan paling best Politeknik Nilai jarak 10 minit jek!! (hei baru pindah nak mintak pindah lagi, takde nyer org nak layan permintaan aku ni huhuhu)...

Kalu ikutkan hati nak tinggal je rumah sendiri kan! kan!
Yela pasal macam2 dalam kepala ni nak buat kat rumah. 
Rumah sewa dah tentu rumah orang kalau buat lebih-lebih pun bukan rumah kita sendiri, jadi kepuasan tu tak de lah.



Kalau balik kerja penat2 sampai masuk rumah macam ni mesti rasa tenang....hilang serabut stress kerja

pergh!! buat design bilik sebijik macam hotel 5 star!!  So lepas tu tak heran kalau tido hotel, tido kat rumah lagi best hm....



pastu kat laman buat pulak taman ala-ala macam Bali hehehe.. Rumah ku Syurga ku....



tapi apa yang paling penting ialah 
jeng jeng jeng 


Of course DAPUR lah kan... rumah tak de maknanya kalau dapur tak berasap!


ni asyik tengok design dapur orang jek, kalu gi mana2 showhouse tak pun rumah baru member2, bila ler nak buat dapur aku macam tu LOL!!


oleh itu saya akan berusaha, 
berusaha, 
berusaha 
dan 
berusaha untuk mengejar impian saya!!



semoga Allah memberkati apa yang saya lakukan... AMIN!!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...