Rabu, 28 November 2012

CDM Baru Daripada Green Leader Group!!




Sorry yek kalau post ni tak update tapi untuk berkongsi cerita kejayaan orang lain. Baru-baru satu majlis di GLAM diadakan bagi meraikan 100G, DDM dan CDM baru.



So bagi 100G, GLAM akan bagi reward EMILIO PUCCI sebagai kejayaan membuat jualan 100ribu dalam masa 1 bulan! WOW!







Dan bagi mereka yang berjaya mendapat rank Double Diomong Manager (DDM) GLAM akan menghadiahkan sebatang pen Swavorski!! Ini bermakna jualan mereka mencecah 720 000 melayakkan mereka menerima rank tersebut!!



Dan malam itu dua CDM baru telah diperkenalkan oleh mommy Hanis Haizi (our great leader!) iaitu CDM Adibah Karimah dan CDM Syukran Helmi (suami kepada CDM Maisarah Ibrahim).


CDM dengan pasangan masing-masing.


Dua -dua CDM ini ada ceritanya sendiri.

CDM Adibah Karimah

100G and CDM Awards at GLAM for CDM Adibah Karimah and other premium beautiful top achievers
CDM Hanis Haizi dan CDM Adibah Karimah
  • Telah berkahwin usia 19 tahun dan ketika itu sedang belajar di UUM.

  • Berasal dari Terengganu, dan membuat perniagaan konvensional (perniagaan batik) dengan modal RM200 000.
  • Tiga tahun berniaga untung tidak seberapa tetapi hutang keliling pinggang. Sebab bisnes konvensional memerlukan duit pusingan.
  • Meminati Hanis Haizi dan menjadi idola dan igauan CDM Adibah hehehe. Hari2 baca blog Hanis, teringat Hanis sampai  termimpikan Hanis padahal tak pernah berjumpa dengan Hanis. Atas usaha husband Adibah (DDM Dr Hasbi Harun), mereka berjumpa akhirnya.
  • Rejoin dalam Green Leader Group (GLG) dan menjadikan Hanis Haizi sebagai mentor dan sifu rujukan beliau.
  • Dalam setahun telah berjaya ke ranking Crown Diamond Manager (CDM) dan pecah rekod GLG bonus tertinggi CDM iaitu RM 60 000! Sebelum ini paling tinggi sekitar RM40 000.
  • Memang fokus, kamikaze gila2 sampai husband terpaksa tutup klinik sementara waktu demi membantu bisnes isteri tersayang. Romantik dan supportive gituuuu....
  • Dapat car fund dan bertukar ke BMW 5 series. Sebelum ni buat bisnes batik masih pakai kereta MyVi tak bertukar-tukar pun.


CDM Syukran Helmi
  • Suami kepada CDM Maisarah Ibrahim.
  • Ex-mechanical engineer di Hong Leong
  • Hanis bagi tau Syukran ni lah penghalang besar semasa Maisarah nak join business dengan Hanis. Dia risau kalau tak menjadi sebab sebelum ni dah join mcm2 MLM. Tapi Hanis janji akan pegang mereka sampai bila-bila
  • CDM Syukran berkongsi cerita tentang Ex Manager Hong Leong buat joke kat staf mereka satu hari. Dia buat pengumuman-hari ini anda semua dipecat! Your are fired!. Jadi apa anda perlu buat? Sebab butang itu milik bos dia. Bila-bila masa dia akan tekan. Nasib dan tindakan hanyalah mengikut bos sahaja.
  • Dan CDM Syukran kata-masa itu dia berfikir-bagusnya kalu aku ada butang tu.....
  • Dan hari ini CDM Syukran ckp - saya dapat memiliki butang tersebut!!

CDM Syukran bersama isteri, CDM Maisarah

Banyak kejayaan-kejayaan telah dilakarkan oleh Green Leader Group (GLG). Insyaallah saya juga akan menyusul seperti mereka kerana saya yakin akan pilihan saya.

Memilih kumpulan yang betul dan banyak memberikan dorongan dan didikan adalah penting untuk kita mencapai target dan impian yang kita mahukan.

Anda mahu tahu lebih lanjut tentang passive income?
Peluang perniagaan?
dan GLG?

PM me

HASNY
-012-7597929-


 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...