http://1.bp.blogspot.com/-k2Cgxjoirls/VJpjA_GM2fI/AAAAAAAAUCk/iDQMWmZ1bjs/s1600/favicon%2B(6).ico

Jumaat, 27 Disember 2013

Tupperware Draw Celebration di RKC

Pada 20 Disember 2013, bertempat di Royal Klang Club, Mega Ace (Tupperware Branch Center saya) telah adakan jamuan untuk Macau Achiever, Sales Achiever dan tentunya cabutan bertuah untuk director-director yang bernaung di bawah BC Mega Ace, Klang.


Saya tiba agak lambat sedikit sebab kebetulan terjumpa mak saudara yang datang dari Banting ke Kelana Jaya. Jadi borak-borak kejap sehingga Kak Kasmah call saya sama ada jadi datang ke tak?? Opss!! terlewat pulak. 

Sampai-sampai je tetiba nama Hasny disebut oleh Kim untuk sales lebih 7k bagi bulan November. Kelam kabut ke depan ambil hamper. Jadi kalau tengok kat hadapan, memang berlambak-lambak hamper tupperware untuk diberikan kepada mereka yang bertuah!




Jamuan makan hari disediakan oleh Mega Ace untuk semua jemputan. Kebetulan dah makan awal jadi bagi Qaireen dan Umar jelah makan. Itu pun sedikit sebab diorang dah kenyang. Jadi selepas makan sambung balik program. 



Tengok meja mana yang paling banyak kumpul hamper tupperware :P



Alhamdulilah, saya qualified dan dapat tiket ke Macau sempena Tupperware ASIA PACIFIC CONFERENCE 2014. Terima kasih kepada ahli team sales saya. Hopefully you all rank up ke director juga for the next time. Trip selama 4 hari dan 3 malam ditaja oleh Tupperware. Balik semula ke asal usulku. My great great great grandfather came from here! :)





Untuk target sale bulan ni team saya mesti cecah 10k. Boleh dapat uniform tupperware percuma dan duit poket ke Macau. Best juga buat business bila ada target dan sasaran kan. So sambil2 tu layan gambar sekitar tempat dan hotel Venetian yang akan dibuat perhimpunan director2 Tupperware di seluruh rantau Asia Pacific pada 27 February 2014 nanti.

 

 Venetian Hotel

House of Dancing Water

Senado Square - Shopping trip.

Ruins of St. Paul- macam A Famosa Melaka je kan....

 

Ahad, 22 Disember 2013

Business always keep on going

Alhamdulilah. Smlm balik kerja sempat register new business partner dari kl di stokis selepas buat business sharing di The Curve.


Sesi business sharing perlu untuk memberi bakal distributer plan perniagaan yang akan mereka ceburi nanti. Tiada paksaan, jika mereka berminat mereka akan mendaftar terus sebagai ahli.




Punch dan restock produk kopi mineral dan 4 beg BVSM (Bio Velocity Sleep Mate) untik business partner baru saya. Then malam tu rush  ke kelas Glam di TTDI. Hm memang meletihkann tapi alhamdulilah rezeki tak kan putus kalau kita sentiasa berusaha. 







Pagi minggu lepas sempat pos lapan kotak kopi mineral untuk pembeli dari blog ke Kluang. Kebetulan saya bekas pelajar skill pembungkusan, jadi boleh gunakan skill tu untuk balut barang 


Jumaat, 20 Disember 2013

Kursus Design- Solid Thinking

Baru habis Kursus Catia saya ada ceritakan di sini, dapat lagi satu kursus training software baru- SOLID THINKING! Wow, bunyi macam satu kaedah atau cara untuk memikirkan rekaan 3D je kan. 10 orang lecturer kena pergi belajar termasuk aku (peserta pompuan yang tunggal ceh!!). Kena tangguh kelas lagi.

Software ni baru dikeluarkan daripada US since 2009 sebab kami tak pernah dengar pun. Dan Politeknik PD adalah poli yang pertama mengunapakaikan perisian ini.

 So macamana software ni, saya rasa lebih kepada designer.
 
Ruhil sebagai trainer @ Pegawai Pemasaran di ORS Company (supplier software ini)

 Contoh brake pad ni kita boleh ubah design kepada pengurangan 30% daripada pengunaan material tanpa menjejaskan load yang boleh diterima pada design itu.


Bila 'generate' akan terhasil satu design baru yang menepati kehendak kita.


 Comtoh yang lain. 

 jadi kalau tengok design ni confirm teringat pada Staduim Olimpik di Beijing-


 Birds Nest Building!!

 
TADAAA!!!
Mimpi indah pada arkitek, tapi mimpi ngeri pada jurutera huhu!!


 Boleh letak background pada design yang kita telah buat. Traner ni En Khairul memang pakar design. Kagum aku dibuatnya hahaha!!

Hah, dari kosong jadi lokasi atau tempat yang kita boleh pilih dari 'library' software. 

 Belajar sedikit demi sedikit. Cuma tak best adalah komputer kat makmal cad cam tak dapat support sangat perisian ni. At the end, jadi lembab giler kalau nak generate sesuatu produk.

Cheer up guys!! hehehe.

 Dua hari jer kursus, kalau nak lagi kena taining in the house dekat company dia. Sapa2 berminat boleh isi borang untuk pergi hahaha.

Adios geng....


Selasa, 17 Disember 2013

Pil maharani naik harga??!!

Yup, mulai tahun 2014 pil maharani atau dikenali sebagai Te Zhi Bai Feng Wan akan naik dari RM65 kepada RM88!!

Wow, banyak juga kenaikannya! Ini disebabkan kerana kenaikan mata wang China dan kejatuhan dalam Ringgit Malaysia. Sebab produk pil maharani daripada China maka terkesan juga harga barang ni. Meningkat dalam RM23.00

 

 Jadi kalau anda nak beli produk pil maharani baik order cepat-cepat sebelum penghujung tahun 2013 dan simpan stok untuk tahun depan. Jimat sikit kan... Sebab pil ni kena makan berterusan kalau nak kesan dia bagus dan baik. 

Mesej/ Call/ Whatassap 
HASNY
012 7597929 
013 6036630

SAYA SEDIA MEMBANTU :)

Isnin, 16 Disember 2013

Memburu Durian Kampung.

Dah janji dengan kawan sepejabat yang Sabtu lepas kami akan datang ke kampungnya di Labu nk beli durian. Memang durian fresh betul dari kebun makcik dia. Jadi pagi-pagi dalam pukul 9.00 pagi kami sampai di Kampung Plengong, Labu.


Waktu pagi2 macam ni kat kampung memang mendamaikan. Banyak juga pokok buah-buahan macam rambutan, manggis dan durian. Merata-rata. Sempat juga kait buah rambutan kat depan rumah member ni hehehe.

Umar dapat rambutan kait kat pokok di rumah Aunty Fizah.


Dapat kumpul durian dalam 17 bijik. Harga RM45. Memang murah betul.
Balik rumah memang terus bukak, Qaireen dan Umar dah tak sabar nak makan.

Makan time!!

Sedapnya Qaireen makan, terpejam-pejam mata menikmati durian hehe.

1 biji dah dihabiskan diorang, belum ibu dan ayah lagi :)


Ada baki buah buat serawa durian. Yummy. Cicah dengan roti. Thanks kak fiza atas durian kampung tu :)



Ahad, 15 Disember 2013

Restock: Kopi mineral Hai O


Pagi ini saya sekali lagi ke stokis Hai O untuk back order kopi mineral. Baru je ambil stok minggu lepas tapi tak sampai seminggu dah nak abis. Memang kopi terlampau laris!!


Masa punch amoi pun pelik tengok nama kita, "bukan aritu yang kami hutang you sudah ambil ker?"

"Ya, saya dah ambil aritu tapi tapi nak habis, sekarang mahu order lagi yek.
 Dunt worry stok yg hutang dah clear hehehe"
Memang tergelak aku sebab amoi tu cuak ingat diorang tak bagi lagi stok kat aku.

Jadi kalau anda nak order bagitau saya awal-awal supaya saya boleh reserved stok kopi untuk anda ok.


Mesej/whatssap/call 

HASNY

012 7597929
013 6036630

Khamis, 12 Disember 2013

PREMIUM BEAUTIFUL CLASSIC VS PREMIUM BEAUTIFUL ELEGANCE



MY BODY, MY TREASURE,
MY BODY, MY HEALTH,
MY BODY, MY CONFIDENCE

I PRESENTED TO YOU A 
NEW ELEGANCE 
AND CLASSIC 
OF 
PREMIUM BEAUTIFUL 
BODY SHAPING LINGERIE

  

MY BODY, MY TREASURE,
The physical structure of women is different in shapes and sizes. Therefore, Premium Beautiful recognizes these differences by offering a unique product that makes every woman's dream body come true. This ergonomically designed body shaper allows every woman to own a beautiful body curve with its range of collections.

MY BODY, MY HEALTH,
 Premium Beautiful does not only shape and curve your body, its high quality fabric material can also promote healthy blood circulation, increase metabolism and help slimming effectively. This is due to the fact that the technology of FAR INFRARED (F.I.R) is woven into the fabric of highest quality. 

 
MY BODY, MY CONFIDENCE,
With Premium Beautiful, you NO NEED pills, surgery and expensive therapy to look slimmer and curvy! You will boost your confidence as it can safely promote smooth body curves by contouring unsightly fat to desired body parts. 



PREMIUM BEAUTIFUL ELEGANCE



PREMIUM BEAUTIFUL CLASSIC

It's just two simple WAYS TO TRANSFORM in to CURVACEOUS BODY
 
Premium Beautiful CLASSIC

Premium Beautiful ELEGANCE
Repositions misaligned fat and refines body contour


Functionality
Looks misaligned fat upon repositioning
Gives immediate body shaping and body lifting effects


Results
Maintains  contoured body with greater flexibility and comfort


For beginners: To see results in 1-6 months



Duration of wearing
Continue to see result after 7 month
May be used concurrently with premium beautiful classic.




 Check out this video about Premium Beautiful Classic and Elegance

One of my client truly testimony



DO CONTACT ME

HASNY
012 7597929
013 6036630
 PREMIUM BEAUTIFUL AGENT.


Rabu, 11 Disember 2013

Bila Anak Suka Pergi Tesco

Qaireen dan Umar suka ajak pergi Tesco. Sejak pindah balik ke semenanjung, perkataan TESCO selalu je disebut. Kalau marah ker nak pujuk ker mesti cakap "Nak gi Tesco jangan nakal2!" atau "Kalau gaduh lagi ibu ayah tak nak bawa gi TESCO!" hehehe. Mesti akan dengar cakap :P

Kadang-kadang balik kerja je, malam ajak pergi Tesco aduhai. Penat badan tapi rasa macam kalau ada barang dapur takde atau pampers (time sale susu dan pampers Drypers memang murah!!) pergilah juga ke Tesco selepas mahgrib.



Dalam Tesco ajar diorang ambil makanan yang sihat2 sahaja.
No junk food ok.




Lagi satu, anak-anak ni suka sangat makan nasi ayam TESCO. Padahal kami ni dah ler jemu sejemunya. Iyela kalau diorang tak abis makan kenalah ibu dan ayah diorang abiskan. Sabar jelah. 





Tapi memang favourite diorang, kalau nak makan kenyang-kenyang mesti pergi ke Tesco. Sure confirm makan nasi ayam dengan air soya atau jus punya :)


Ahad, 8 Disember 2013

Promosi Kopi Mineral Hai-o

Semalam dah ambil stok kopi mineral di stokis Seremban. Pre order sebelum Deepavali dan akhirnya dapat kopi mggu ni! Memang kopi terlampau laris hehe!


Setelah diagih2 ada beberapa stok lagi sebelum saya buat pre oder. Jadi stok agak terhad. 

1 kotak = RM26.50

BELI 2 KOTAK = RM52.00
BELI 4 KOTAK = RM100.00

FOR SERIOUS BUYER, PM ME AS SOON AS POSIBLE.

HASNY
012 7597929
013 6036630

P/s: Update Februari 2015.

Bermula Februari 2015, harga di atas TIDAK LAGI RELEVEN kerana kenaikan harga dan faktor GST. 
Untuk harga promosi baru boleh klik di link ini. 
Harap Maklum...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...