http://1.bp.blogspot.com/-k2Cgxjoirls/VJpjA_GM2fI/AAAAAAAAUCk/iDQMWmZ1bjs/s1600/favicon%2B(6).ico

Rabu, 27 Ogos 2014

Model cilik untuk Water Filter Tupperware

Baru je nak snap gambar sebab nk bagi kat member2 lain tetiba Qaireen dan Umar pun nk selit sekali amik gambar dengan diorang. Hahaha. adoiiii


Nak interframe juga anak2 ni :)




ok, ni dia gambar water filter tupperware.
Bukan dapat filter air sahaja, 
malahan keahlian dan barangan tupperware  percuma lagi!! 
Berbaloi!!

Harga RM2400 RM1999 sahaja.

Hanya RM166.60 sebulan selama 12 bulan. 
Dengan pembayaran mengunakan kad kredit 0% interest
CIMB
MAYBANK
CITIBANK
HSBC

Hubungi saya untuk tempahan 
HASNY
012 7597929
013 6036630

Tupperware jubilee 2014

Aku sebenarnya ini ler first time aku hadirkan diri pergi Jubileee hehehe. Tak sempat pergi yg dulu2. Satu sebab 2012 aku baru pindah balik semenanjung, dan jubilee 2013- time tu aku kat Ho Chi Minh. Jadi nilah aku kena pergi juga memandangkan tiket dah booking. Dan untuk dinner bayaran RM300 pun aku dah dpt free sebab achieve jual rice dispenser punya pasal.


Jadi 23 dan 24 Ogos 2014, bertempat di Sunway Convection Center merupakan hari Jubilee 2014 Tuperware Brands Malaysia. Hari tersebut menyaksikan 2000 consultants Tupperware berkumpul untuk Convection dan meraikan kejayaan orang yang mencapai target dan rank dalam business ini.

Jadi scroll jela tengok gambar2 yang diorang dan aku sekali sempat snap.


Tema tahun 2014. Live it up, light it up



Terjumpa member ex- opis aku masih kat Poli Kulim dulu, , Milah. 
Tupperware dealer dari Sabak Bernam tuu. 

Berselfie dengan husband. Hehe teruja juga dia nak datang tgk Jubilee

Sarapan pagi diberkan dalam tupperware



Dinner malam tu, pakaian formal. Aku sah2 tak bawa baju formal. Nak pakai jeans segan pulak. Pinjam lah tudung kain dengan kak ipar dan mak. Huhuhu. Tak pe janji pakai nampak ok yek!!

Makan malam ala chinese food, pakai chopstik. ADOI terkial2 aku nak makan hahaha


Faizal Tahir perform malam tu, lawak betul lah. Diorang ni serbu nak ambil gambar selfie padahal org tu sibuk nyanyi. haha kena halau turun, fanatik betoii


Hari kedua, pagi tu adalah sesi untuk Honda Achiever. Perghh dapat kereta free tu!! City, Civic dan CRV beb!!  Dan pengumuman bonus bagi President Director setiap organisasi semua cawangan Tupperware Brands.



Dengan family group Mega Aces










Jumaat, 22 Ogos 2014

Jana pendapatan daripada Tupperware.

Dalam hidup perlukan pendapatan. Berdasarkan daripada Azizi Ali dan mentor aku Dr Shah Razali, kategori pendapatan kita boleh dapat daripada empat punca utama. Antaranya:-
  1. pendapatan aktif-makan gaji, upah kerja
  2. pendapatan pasif-royalti, sewaan, dividen saham
  3. pendapatan sampingan - komisyen, perniagaan part time dan 
  4. pendapatan kapital-emas, hartanah, saham
Jadi seboleh-boleh, anda buat semua punca pendapatan tersebut. Elakkan tinggalkan pendapatan lain jika anda dapat mengendalikan kesemuanya.


Bagi aku, Tupperware yang aku buat ni aku kategorikan sebagai antara side income aku yang paling priority. Aku start buat Tupperware pada penghujung 2011. Dan aku tak sangka daftar sekadar jadi ahli biasa rupanya ianya boleh janakan pendapatan sampingan. Tupperware adalah MLM-multi level marketing. Adalah cara pengiraan komisyen dan keuntungan. Telus dan sistematik.


 

Bulan Mei 2014

 

 Bulan Jun 2014

Bulan Julai 2014


Secara jujurnya, aku mengatakan komisyen aku tidak sehebat bagi mereka yang dah otai dalam Tupperware. Ada masanya aku dapat pun sekadar RM200 ++ dan 300 ++ sahaja, tapi itu masih rezeki dan aku sangat bersyukur!! Memandang aku bekerja, tapi Alhamdulilah dapat berpeluang menjanakan pendapatan 'senyap' dari sumber yang lain. Lagipun berniaga ini bergantung pada kerajinan kita untuk melakukan perniagaan. Bukan sekadar pasang surut. Atau sekadar ikut mood.

Bab ni, aku sentiasa dibimbing oleh leader.  She very positive minds, professional..  Mungkin sebab dia pernah berkhidmat dalam korporat sebelum 100% fokus dalam Tupperware business. She always support me. Kindly understanding, walaupun dia bukan sebangsa aku.  Kadang2 aku sibuk dengan kerja hakiki, tp dia sentiasa followup aku. Even dia sibuk pun uruskan Tupperware Business Center Office (BCO), sempat juga dia berikan banyak lah information kat aku. (Husband aku pun puji dengan kesungguhan Kim sebagai leader). Dan semua kumpulan bawah Mega Aces senang dengan dia. Dia adalah TEE KIM CHOO. Senior Excutive Director owner Businee Center di Bandar Klang. Jadi kalau ada kelas (klik sini), parti tupperware (klik sini), ke majlis berkaitan (klik sini) Tupperware aku mesti cuba luangkan masa sebagai sokongan atau balas balik lah sokongan Kim bagi kat aku.




 TEE KIM CHOO.
Walaupun usia dah masuk 40 series dia sentiasa nampak menawan. Sesuai sebagai duta Berry Gen NaturCare. 


P/s: Anda nak jana pendapatan sampingan?? Boleh hubungi saya,
 Insha Allah saya akan terangkan

Hasny
012 7597929
013 6036630



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...