Pages

Selasa, 28 Ogos 2018

Mandi di dTempat Club, Bandar Sri Sendayan

Banyak kali anak2 ajak, diorang berhajat nak mandi kat kolam, tapi tak termimpi nak mandi di dTempat Club ni. Nak jadi ahli mampus nak bayar yuran tahunan yang mahal gempak tu. Tapi disebabkan pembeli rumah di bawah developer Matrix Holding Sdn Bhd, mereka akan bagi PERCUMA keahlian club dTempat ni. Tak kiralah lima tahun ke, enam tahun ke, lapan tahun janji FREE ko ahahaha!!


Kad yang disediakan untuk seisi sekeluarga tersebut. Dewasa dan kanak2 kad lain2..
mujur ler dekat rumah pun tak sampai limi minit huhuhu. Tu yang sibuk ajak mandi kolam jer...


Qairen sempat posing sebelum tukar baju mandi, dalam ni ada sauna wei...Boleh ler nak kuruskan badan lepas ni kui kui kui.. Nak masuk kena bagi kad, nanti dia print tag pakai kat tangan. 

Dah tukar baju apalagi berkubang dalam kolam kanak2 ni. Umar dan Qaireen.

Ilhan macam biasa, mula2 masuk kolam mesti takut dan cuak dulu. 

Kalau dah takut, tak bagi ayah dia lepaskan dia. 

kalau ayah lepaskan tangan, dia jerit pegang kuat2 baju ayah dia jangan lepas. Menjerit2 si Ilhan, kecoh sungguh lah... 

Berendam mandi sampai kecut Umar oiii. 

Nak main slide pun ada. 

yang ni part untuk kanak2 bawah lima tahun boleh main sini, tak dalam pun. Kolam orang dewasa je dalam, luas macam kolam sukan olimpik. Yang mandi kat situ dua, tiga orang je. Segan pulak nak terjun kolam tu ahaha. 

Ok Ilhan dah surrender, dia punya mengigil. terketar2 sejuk padahal hari dah tengahari pun. 
Lepas mandi, salin baju. Makan balik rumah terus kroihhh kroihhh tidur. Letih main air nak.....


Kursus Autocad - Autodesk Certified Professional

Dah selesai dah kursus ni baru nak tempek dalam blog. Asalnyer aku bukan peserta asal. Tapi ada peserta yang tak dapat hadir dan pihak pengurusan nak ganti orang aku offer ler nak ganti. Gila lama tak buat autocad since aku pindah kerja ke Port Dickson. Tapi takpelah, boleh test power ke tak lagi ni huhuhu.

Mula kursus 6 Ogos sampai 10 Ogos. Disebabkan makmal E-Learning tak boleh masuk sebab bangunan terbakar tempoh hari, kami terpaksa bersesak sikit kursus dalam bilik kecik Bistari, blok ULPL. Takde komputer terpaksa pakai laptop. Laptop disediakan oleh company syarikat.

Apalagi berkursus ler kita selama lima hari!!

Selalu guna desktop, bila guna laptop mak aiii susah pulak sebab kecik je mata huhuhu. Balik rumah confirm kepala berdenyut2 sebab hadap laptop dari pagi sampai petang wei...T_T

Cukup lima hari kursus, petang Jumaat tu jeng jeng exam dia pulak. Exam pakai online. 
Time ni kalut nak register online, ada yang tak boleh bukak. Terpaksa ler Zubir duduk kat depan meja pengajar nak register ahahaha. 


Muka2 cuak nak start exam. Berdebar, kecut perut. Sumpah dah lama amik peperiksaan heheheh. 

Senyum dulu sebelum mula menjawab. Masa menjawab 2 jam, jawab 35 soalan. Untuk lulus markah kena 700 ke atas dari 1000 markah......

Setelah sejam menjawab, akhirnya hantar je jawapan semua. Tawakal 
Result Alhamdulilah. Syukur..

Yeah dapat dah sijil. Tamat dah seksa lima hari hadap komputer ni. Berpinar2 mata den. 

Kira power juga lagi ye skill aku ni ye hehehe, isk ujub nyer dia. 
Terima kasih pada En Fouzi atas tunjuk ajar. 











Rabu, 1 Ogos 2018

Celebrate Birthday Our Family Hero

Hari Rabu minggu lepas, kami sambut hari jadi hero family kami, Mr Hamdan hehehe. Husband punya birthday jatuh pada 23 Julai. Jadi lewat dua hari sebab malam tu free, anak2 takde kelas mengaji. Jadi kami raikan kecil2 sahaja. Makan malam kat Sendayan Metropark. Dekat sikit dengan rumah dan tak ramai orang. Mula2 husband nak minum kopi di My Rail Coffee tapi takde makanan yang anak2 suka kat situ.  Jadi kita pilih ke Secret Recipe dekat area situ jugak.

Husband pilih feberet dia, Vietnamese Beef Noodles Soup.
Tapi husband komplen pasal kureng macam dia selalu makan. Takde daun ketumbar dan taugeh. Macam plain sangat kosong jer... :( 

Aku dan anak2 pilih makan pasta jer hahaha padahal kat rumah boleh je masak spaghetti. Tapi hati ni nak cuba western food yang lain tapi takut macam predict tinggi, sekali rasa tak best pulak kui kui kui. So langkah selamat amik makanan dah biasa dan mengenyangkan ngeeeee. 

Umar nak makan Beef Spaghetti Bolognese. 

 Ilhan aku pilih Kid's Chicken Burger

 tapi rupa2 nyer dia lagi selera nak makan spageti kami huhuhu. 

Aku punya Thai Seafood Spaghetti, tanya  pelayan gegirl tu pedas tak?? Dia kata pedas, ada logo cili 3 biji dalam buku tu. Sekali makan uiiii pedas manja kot. Tak pedas langsung kui kui kui rasa nak mintak chili flakes je bagi pedas lagi. 


Qaireen pilih Chicken Spaghetti Bolognese. Laju jer dia makan. 

Masa makan ni, dalam restaurant tu rasa ada satu couple je dalam kedai ni selain dari family aku. Sini lengang giler, tak payah berebut2 tempat macam kat SR AEON Seremban 2. 

Lepas makan beli kek seorang slice, pilih mana yang nak makan. Tak sempat amik gambar. Sebab makan pun besoknyer, nak makan malam tu tak larat kenyang dah. Beli sebiji kek, ngeri jer. Nak abiskan tu beberapa banyak ler gula aku nak telan. Dah ler asyik makan jer lepas raya ni. Abislah gemoks huhuhu.. Kena buat diet gula balik lepas ni T_T.  


Selamat harijadi kepada my husband. Semoga sentiasa sihat dan gembira selalu dan menjadi pelindung kami sekeluarga dunia dan akhirat, aminnn.... 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...