Pages

Selasa, 28 Januari 2020

Makan Dan Santai di Tiara Sendayan ||Burger LAB

Dah dekat dua minggu berlalu, baru nk update dalam blog. Mcam biasa Matrix buat lagi jamuan makan-makan!! Kali ni diorang belanja makan burger kat area Tiara Sedayan.


Terpampang iklan ni dekat billboard di pintu masuk Sendayan Tech Valley.  Siap dapat message dan sms bagai dari MAtrix jemput datang. 

So macam biasa ler, confirm kami datang ahahaha!!. Dekat dah sangat kan. Makan free pulak. Untung orang Sendayan kan. Kami sampai dalam jam 11.30 pagi. Masa tu tak ramai pun orang.

Beratur ni sebab tunggu set burger siap, sekali masak dalam 30-40 set. Jadi kena tunggu turn kalau set tu habis sebab tengah masak lagi. 


Memang tak ramai, tak penuh pun tempat. Beratur pun tak panjang mana. Matrix belajar makan limau mandarin, yelah nak dekat Chinese New Year kan.. Nak bagi banyak ong maa!!

Register dulu, lepas tu dia bagi kupon untuk kita collect makanan yang disediakan. 

Wah, dia bagi nachos ahaha, yang segera dah ada. Tinggal tuang sos atas dia je kan. 

Kupon dia bagi, ayah dan anak tak sabar nak makan hehehe. 

Operasi membakar daging burger besar-besaran. 

Bersih dan tersusun, bagus Burger Lab buat kerja.Kalau ada sesiapa nak tempah untuk buat majlis atau party sesuai sangat guna khidmat Burger Lab ni hah. 

Website Burger LAb.. 


Sangat cekap dan profesional, diorang memang biasa buat untuk event besar-besaran.


 Ok dah dapat set tu siap air sekali. Buger ni kalau tak silap aku jenis 'Say Cheese" rasanya...


Harga dia kalau ikut website dia dalam RM15.00, wow!! 

Kalau beli tak kot, nasib baik free je hehehe.syukur Alhamdulilah, rezeki kan.. Unik sebab roti burger ni warna hitam, sebab tu Ilhan tak nak makan huhuhuhu

Bismillah!! Nyummmm!!

Muka happy makan burger mahal kan... 

Sangat sedap!! Very Juicy!!
Alhamdulilah. Kenyang sungguh makan ni. Terima kasih MAtrix  :)






Khamis, 16 Januari 2020

Nada Bidara - Projek baru Seri Pajam

Baru-baru ni Seri Pajam telah lancarkan projek baru, Nada Bidara yang sangat berhampiran dengan Bandar Seri Sendayan. Aku pernah pergi projek Seri Pajam, Bayu Indera di Lukut tapi cuma melawat jelah. Tak book apa2 unit kat sana. Saja jalan2 tengok pembangunan disekitar Port Dickson ni.

Nada Bidara ni aku tak pernah tahu menahu pun sebab jarang lalu jalan Labu Sendayan ni. Maklumlah sejak lokasi kedai pasar ikan kami selalu beli dah tukar tempat memang tak lalu pun tempat tu lagi. Sekali rupanya diorang dah tolak tanah untuk pembangunan projek kat situ. Memang dekat dengan sangat Tiara Sendayan.

Lokasi Nada Bidara. 
Bersebelahan dengan Tiara Sendayan. 


Dalam future development akan ada sekolah, masjid, comercial lot (hopefully hypermarket).  

Besar dan luas projek Nada Bidara. 92.5 acres. 


Yang paling depan ni adalah pejabat dan sales gallery. 
Sungguhlah sepanjang aku duduk sendayan tak perasan pun pembinaan sales gallery Seri Pajam ni. Tup tup dah siap dan lancarkan jualan unit. 


Untuk fasa pertama ni dah dilancarkan jualan unit di blok A dan B. 

Unit ada keluasan 930sft dan 1000sft. 

Susun atur layout dalam unit 930sqft. 

930 sqft

Unit 1000 sqft
Ada showing unit kat dalam tu, tapi aku tak amik gambar. Korang datang ler tengok sendiri, feel sendiri hahahah... 

Ayah dan anak tengah spot rumah kita kat mana hehehe.. 
Kalau projek High Speed Rail dilaksanakan maknanya Nada Bidara memang dekat dengan stesen dia. 

Malaysia Vision Valley 2.0.
Terima kasih Tok Mat. Harapan aku agar kerajaan baru ni teruskan apa yang sudah dirancangkan huhuhu. 

Untungnya anak2 dijamukan dengan KFC oleh staf Seri Pajam. 

Kebetulan kami sampai jam 6 petang, singgah kat galeri. Mujur staf layan kami walaupun aku rasa kitorang yang paling akhir kat situ kui kuik kui. Diorang pulak baru makan KFC sebab bos diorang belanja. Jadi langkah kanan anak2 dapat makan KFC. 

Sambil2 tu dengar penerangan staf citer pasal development dan unit available di Nada Bidara kan...
Terima kasih di atas layanan anda semua.ye.


Kalau ada pertanyaan boleh contact Cik  Diyanah ye. 
0 12-670 0793



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...