Pages

Selasa, 25 Ogos 2020

Mendaki Tanjung Tuan

21 Julai lepas, opis kami buat aktiviti mendaki Tanjung Tuan kat Tanjung Biru, Port Dickson. Ini kali kedua aktiviti ni dibuat, aku join kali ni sebab yang first kami cuti masa tu. Kebetulan Umar tak start sekolah lagi sebab kelas dia start lambat sebab PKP jadi Umar pun join sekali. Qaireen dan Ilhan dah sekolah macam biasa. 


Ambil gambar dulu kat bawah sebelum start mendaki. 


Boss nak berucap dulu sebelum mendaki. Jangan suka sangat, jaga kselamatan ye hahaha!!

Ok, mula2 kena buat warming up. Regangkan otot2 yang dah lama tak bergerak memandangkan duduk di rumah sahaja sepanjang PKP kan. 

Dah setengah jam mendaki kita rehat kat check point pertama. KAt sini Umar dah berpeluh2 hehehe

Kat sini ada jalan keluar sesuai untuk sesiapa nak keluar ke jalan besar kalau tak larat nak teruskan lagi. 

Rehat makan coklat bar dulu. Nak sambug mendaki lagi. 

Umar dah kepenatan. Takpe budak lelaki mesti tahan lasak kan.

Sambung jalan, akhirnya sampai kat batu putih. Nampaklah kapal persiaran kat sini. 



Seronok duduk atas ni, angin laut kuat. Berderu2.. 


Tempat kecik je, ramai orang jadi sempit sikit. Kena berhati2 yek. 

Ok, sambung balik jalan untuk turun pulak ye. 

Yang penting kalori terbakar banyak hari tu hahahaha!!



1 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...